ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Samuel Asamoah a Honvéd célkeresztjében?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkSamuel Asamoah a Honvéd célkeresztjében?

2022.január 09. 18:01 | Budapest Honvéd FC

A román gsp.ro információi szerint Samuel Asamoah-t, a román élvonalbeli FCU Craiova 1948 27 esztendős ghánai középpályását a Budapest Honvéd FC együttese szeretné leigazolni. Asamoah szabadon igazolható játékosként érkezett a craiovai együtteshez az elmúlt nyáron, most azonban a román lap információi szerint a magyar klub szeretné őt megvásárolni.

A tárgyalások az elkövetkező héten fognak zajlani, még nem ismert, hogy mekkora az az összeg, amiért a román klub megválna a ghánai középpályástól. Asamoah a belga St.Truiden együttesétől érkezett, alapemberré vált az FCU Craiova 1948 együttesében, védekező középpályásként, vagy középső középpályásként használták 4-3-3-as formációban.

A cikk zárásaként megjegyzik, hogy nagy esély van a Magyarországra igazolására, mivel a craiovai együttesnél nagy változások várhatóak, és a magyar klub már most szeretné leigazolni a játékost. A Honvédnak a következő napokban kell megegyezni a Mititelu családdal Asamoah átigazolásáról, akit a "kis Kanténak" is hívnak a román élvonalban.

Asamoah egyébként mindössze 166 cm magas labdarúgó (a gsp.ro szerint 163), viszont pályafutása alatt mindig alapember volt csapataiban. Belgiumban a Saint-Truiden, a Leuven és az Eupen együtteseiben játszott. Az FCU Craiova 1948 színeiben az idei szezonban eddig 20 bajnokin lépett pályára és két gólpassz fűződik a nevéhez ezeken a találkozókon. Piaci értékét 750 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de.

Pályafutása számokban:
Belga I.o (rájátszással együtt): 140 mérkőzés, 8 gól, 7 gólpassz
Belga II.o: 93 mérkőzés, 10 gól, 1 gólpassz
Román I.o: 20 mérkőzés, 2 gólpassz

2021. novemberi összeállítás Asamoah játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus