ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Újabb Babunski igazol Debrecenbe

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkÚjabb Babunski igazol Debrecenbe

| Debreceni VSC

A gong.bg információi szerint a korábban a macedón sajtóban az osztrák Rapid Wien együttesével is szóba hozott Dorian Babunski a Debrecen csapatánál folytathatja pályafutását. (Hétfői cikkében az osztrák krone.at is előrevetíti, hogy Dorian Babunski Magyarországon folytatja karrierjét, és nem lesz a Rapid Wien játékosa.)

A Babunski név ismerős lehet a civisvárosban, hiszen az idősebb Babunski-fivér, David Babunski a nyár óta erősíti a hajdúsági alakulatot. Dorian Babunski David Babunski öccse, 2021 februárja óta a bolgár élvonalbeli Botev Vratsa együttesét erősíti. A középcsatár poszton bevethető, 185 cm magas, 25 esztendős játékos az idei szezonban 18 bajnokin 10 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, és három gólpasszal segítette csapattársait, tíz találatával holtversenyben a harmadik helyen áll a bolgár élvonal góllövőlistáján. Teljesítményét némiképpen árnyalja, hogy 6 gólt büntetőből szerzett. (Csapata, a Botev Vratsa pedig a 11.helyen áll a 14 csapatos bolgár élvonalban.)

Dorian Babunski 220-as, őszi szezonban mutatott átlagos InStat teljesítményindexe alapján a 20.helyen zárt a bolgár élvonal támadói között. (az első négy helyen a Ludogorets támadói zártak, 261-től 243-ig terjedő indexxel). Ha ezt a teljesítményindexet a Botev Vratsa együttesénél vizsgáljuk, holtversenyben az előkelő 2.helyen végzett csapatában. (mindössze a 222-es indexxel rendelkező kapus, Krasimir Kostov előzte meg).

A gong.bg információi Dorian Babunski szerződése nyáron járt volna le bolgár klubjánál, a Debrecen 100 ezer euróért szerezheti meg játékjogát. A cikk megemlíti, hogy Dorian Babunski az előző télen igazolt a Botev Vratsa csapatához, és góljaival nagy szerepet játszott abban, hogy csapata kiharcolta a bennmaradást. A lap szerint a fiatalabb Babunski két és fél évre ír alá a civisvárosban.

A dsport.bg információi szerint holnap orvosi vizsgálaton vesz részt Debrecenben, majd hivatalosan is bemutatásra kerül a Lokinál.

Dorian Babunski 1996. augusztus 29-én született Szkopjéban. Pályafutását az UDA Gramanet nevű spanyol kiscsapatban kezdte, majd 2006-2011-ig az UE Cornellá együttesében fejlődött. 2011-ben a világhírű Real Madrid utánpótlásába került, majd az U-19-es csapatból kikerülve a CF Fuenlabrada gárdájához igazolt. A spanyol kiscsapattól 2016 nyarán szerződött a szlovén NK Olimpija Ljubljanához, majd fél év elteltével kölcsönadták az NK Radomlje együtteséhez. A szlovén kaland után egy egzotikus országban folytatta pályafutását, 2017 nyarán a japán Machida Zelvia csapatához szerződött. Itt kölcsönben egy másik gárdánál is játszott, 2017 nyarán a Kagoshima United vette kölcsön. A Machida Zelvia csapatától 2021 februárjában igazolt Bulgáriába, az élvonalbeli Botev Vratsa csapatához. Korábban pályára lépett az észak-macedón utánpótlás válogatottakban is. Piaci értékét 325 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de.

Pályafutása számokban:
Bolgár I.o (rájátszással): 35 mérkőzés, 13 gól, 5 gólpassz
Szlovén I.o: 6 mérkőzés
Spanyol III.o: 13 mérkőzés, 2 gól, 1 gólpassz
Japán II.o: 55 mérkőzés, 4 gól, 2 gólpassz
Japán III.o: 1 mérkőzés

 

Dorian Babunski legszebb momentumai a Botev Vratsa színeiben

Kommentek

comments powered by Disqus