ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Budu Zivzivadze interjú Grúziából

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkBudu Zivzivadze interjú Grúziából

| Videoton

A grúz qomagebi.ge a közelmúltban részletes interjút készített Budu Zivzivadzéval, a Videoton grúz válogatott középcsatárával, akit a közelmúltban a ZTE FC csapatával is szóba hoztak. Az interjú hétfőn jelent meg a grúz honlapon. A játékost megkérdezték az egerszegi lehetőségről, de Zivzivadze egyszerűen pletykának minősítette ezt az értesülést a grúz lap hasábjain.

Mások jobban kihasználták a lehetőséget, mint én - Küzdeni fogok azért, hogy visszakerüljek a csapatba.

A grúz csatár, Budu Zivzivadze az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kapott a Videotonnál. Ennek fényében a külföldi, illetve a grúz média arról ír, hogy Budu a téli átigazolási időszakban távozhat a fehérváriaktól. Két klubról beszélnek: a lengyel Slask Wroclaw együtteséről, és a magyar Zalaegerszegről. A grúz csatár sok mindenről beszélt a grúz újságírónak: a klubról, a válogatottról, az átigazolási hírekről...

- Mindenekelőtt a tavalyi év értékelését kérnénk tőled. Milyen volt 2021-es év Budu Zivzivadze számára, és mit vár 2022-től?

- Ami 2021-et illeti, nem mondhatom, hogy jó év volt, de azt sem, hogy rossz. Valószínűleg inkább átlagosnak értékelném. A 2021-es év második fele rosszabb lett, mint az első. Voltak jó és rossz pillanatok. Ez mindig így történik a futballban. A 2021-es év azért emlékezetes számomra, mert az első hivatalos mérkőzésemet játszottam a válogatott színeiben, és ez kellemes emlék. Arra számítok, és remélem, hogy 2022 sikeresebb lesz, mint 2021 volt. Olyasmi, mint ami 2021-ben történt velem, nem fog még egyszer előfordulni, de minden rajtam múlik, és megpróbálok egy jobb évet zárni.

- Az utóbbi időben nem sok játékidőt kaptál a klubnál... Mi okozta mindezt, mi változott?

- A klubban a játékidő csökkenése annak köszönhető, hogy augusztustól decemberig kétszer voltam koronavírusos. Közben volt egy kisebb sérülésem is, kb. 10 nap kihagyás, és ezért történt, hogy már nem kaptam annyi lehetőséget, mint korábban. Csak 4 meccset játszottam a kezdőben, amivel persze nem vagyok elégedett. Megpróbálom majd helyrehozni, keményen kell majd dolgoznom és küzdenem, hogy legyőzzem a vetélytársaimat, azonban készen állok, és várom a lehetőségemet, amivel igyekszem majd minél jobban élni.

- Az esetleges átigazolásról szóló információk a klubnál az elmaradt játékidő hátterében jelentek meg. Lengyelországról is írtak... Várható-e átigazolás a közeljövőben?

- Ami az átigazolási híreket illeti, vannak érdeklődések, amelyeket a családommal és a menedzseremmel fogok megbeszélni. Az, hogy melyik lesz a jövőm szempontjából a legjobb, mindenképpen döntést fogok hozni... A csapatot azonban egyelőre nem fogom elhagyni. Az a pletyka, hogy a magyar Zalaegerszeg együttesében folytatom a pályafutásomat kölcsönben, csak pletyka. Itt szeretném elmondani, hogy még másfél éves szerződésem van a csapattal. Azt mondták, hogy nyáron lejár a szerződésem, és szabadügynök leszek, de ez hazugság. Az információk ellenőrzése ma már egyszerű, ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy az ellenőrzött információkat terjessze.

- Régóta vártál egy esélyre a nemzeti csapatban, és ez Willy Sagnol szövetségi kapitány irányítása alatt meg is adatott neked...

- Fentebb említettem, hogy kellemes és nagy öröm volt, amikor behívtak a válogatottba, és játszottam a hazámért. Jól emlékszem rá, és szeretném újra átélni azokat az érzelmeket, amelyeket abban a pillanatban éreztem. Sagnollal nem volt személyes beszélgetésem - csak akkor, amikor a csapatértekezleten találkoztunk, máskor nem. Nagyon tisztelem őt, érti a dolgát, és biztos vagyok benne, hogy a grúz csapat sikeres lesz a kezei között.

- A Nemzetek Ligája idei sorsolása újabb esélyt jelent számunkra... Hogyan értékeled a sorsolást?

- Úgy gondolom, hogy azonos erősségű csapatokkal fogunk találkozni, és meglesz az erőnk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a csoportot. Az ok, amiért ezt mondom, a legutóbbi, Svédország elleni találkozó: mindenki megmutatta, hogyan tudunk játszani egy ilyen magas szintű csapat ellen. Úgy gondolom tehát, hogy nagyon jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük ezt a csoportot, és nem szabad elszalasztanunk ezt a lehetőséget.

- A Nemzetek Ligája előtt barátságos mérkőzések következnek. Vannak elvárásaid/reményeid, hogy Sagnol visszahívjon a csapatba?

- Minden tőlem függ. Hogy mennyit játszom, hogyan játszom, mennyi gólt szerzek... Nagy a verseny a nemzeti csapatban, ami nagyon örömteli. A márciusi és a júniusi meccseken kaptam lehetőséget, aztán jöttek mások, akik nálam jobban éltek a lehetőséggel, és így ezen a ponton bennük bízik az edző. A futball egy ilyen sport - ha nem élsz a lehetőségeddel, akkor azt valaki más kapja meg. Tehát mindent meg kell próbálnod, hogy ne hagyd ki a lehetőséget. Nem fogok leállni, és harcolni fogok azért, hogy újra behívjanak a nemzeti csapatba.

Kommentek

comments powered by Disqus