ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Nicat Süleymanovot csábítja a Vasas?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkNicat Süleymanovot csábítja a Vasas?

| Vasas

Az azeri azerisport.com értesülései szerint a horvát élvonaltól búcsúzó Hrvatski Dragovoljac együttese mellett a Vasas is érdeklődik a Kapaz együttesétől várhatóan távozó, korábbi azeri U-21-es válogatott középpályás, Nicat Süleymanov iránt. Süleymanov az idei szezonban mindössze 1 azeri kupamérkőzésen kapott lehetőséget, a bajnokságban nem lépett pályára.

(Fontos megjegyezni, hogy a magyar médiában korábban arról lehetett olvasni, hogy a Vasast csak akkor támogatja az egyik mecénása, ha magyar labdarúgókat alkalmaz, így elképzelhető, hogy a hírnek nincs alapja, mivel külföldi játékosról van szó jelen esetben.)

Az NSO, Nagy Miklóssal, a Vasas sportigazgatójával készített májusi riportjában az alábbiak hangzottak el a légióskérdéssel kapcsolatban:

– A Vasast támogató OTP Bank részéről Csányi Sándor – aki ugye az MLSZ elnöke is – korábban úgy fogalmazott, a pénzintézet addig szponzorálja a csapatot, amíg nem játszik légiós az együttesben. Terveznek külföldi játékost szerződtetni az NB I-re?

Valóban elhangzott egy ilyen kijelentés, és ezt is szem előtt tartjuk, mert abban bízunk, hogy a következő idényben is az OTP lesz a főtámogatónk. Azt már megtanultam az életben, különösen a futballban, soha ne mondd, hogy soha, de azt mondhatom, bár figyeljük a piacot, nem tervezünk külföldi játékosokat szerződtetni és az egészen biztos, hogy a Vasas nem lesz a pályafutásuk végén járó légiósok parkolóhelye. A célunk az úgynevezett „fiatalszabály” és a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó MLSZ-ajánlás betartása is.

Nicat Süleymanov bemutatása:

Süleymanov 1998. november 15-én született ballábas labdarúgó. Pályafutását az FK Baku U-19-es csapatában kezdte, majd a Qarabag gárdájához került. 2018 nyarán felkerült a nagycsapathoz, majd egy évvel később kölcsönadták a Zira együttesének. A kölcsönadás lejártát követően a Qarabag szerződést bontott vele, így szabadon igazolható lett. Fél évvel később, 2021 januárjában került a szintén azeri Turan IK csapatához. 2021 nyarán igazolt jelenlegi csapatához, a Kapaz PFK együtteséhez. Érdekesség, hogy a transfermarkt.de szerint piaci értéke jelenleg nem megbecsülhető, viszont korábban 250 ezer euróra becsülte értékét a német portál. Szerződése az idei szezon végén jár le, így várhatóan szabadon igazolható játékosként szerezheti meg leendő csapata. Érdekesség, hogy az az ügynökség képviseli (ProStar), amely a Videoton ukrán játékosainak ügyeivel is foglalkozik.

Pályafutása számokban:
Azerbajdzsáni U-21-es válogatott: 2 mérkőzés
Azerbajdzsáni I.o: 14 mérkőzés, 4 gól

Kommentek

comments powered by Disqus
Nicat Süleymanov, Kapaz, Qarabag, FK Baku, Vasas, Hrvatski Dragovoljac,