ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Libor Kozák és Patrizio Stronati Felcsútra igazolhat

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Átigazolási hírek és pletykák, külföldi honlapokon megjelent cikkek, interjúkLibor Kozák és Patrizio Stronati Felcsútra igazolhat

2021.június 09. | Felcsút

A cseh isport.cz információi szerint cseh válogatott csatárral erősíthet a Felcsút együttese. A lap szerint a Sparta Praha lejáró szerződésű játékosa, Libor Kozák a Fejér megyei együttesnél folytathatja pályafutását, de nem csak ő lehet az egyetlen érkező a cseh élvonalból. Ugyanebben a cikkben arról is beszámolnak, hogy Patrizio Stronatit, a Banik Ostrava cseh-olasz kettős állampolgársággal rendelkező 26 éves ballábas belső védőjét is szeretné megszerezni a Hornyák Zsolt által irányított magyar együttes. Stronatit a hírek szerint 800 ezer euróért (kb. 20 millió cseh korona) vásárolhatja meg a felcsúti klub, a tárgyalások jelenleg is folynak az ügyben.

undefined

Libor Kozák

Kozák Olaszország és Anglia után egy harmadik országban is kipróbálhatja a légióskodást, a játékos már részt vett az orvosi vizsgálatokon, és aláírta a szerződését, így a közeljövőben hivatalosan is bemutatásra kerülhet új csapatánál.

A lap megjegyzi, hogy hamarosan újabb cseh bajnokságban szereplő játékossal erősíthetnek Patrizio Stronati személyében, aki a Banik Ostrava belső védője jelenleg. Őt már a tél folyamán is szerették volna megszerezni a felcsútiak, azonban a 16 millió cseh koronás ajánlatot akkor nem fogadták el az ostravai klub vezetői. Most egy bónuszokkal együtt 20 millió koronás ajánlat érkezett érte, így nem lenne meglepő, ha Ő is Felcsúton folytatná pályafutását.

A Felcsút vezetőedzője, Hornyák Zsolt nyilatkozott is a cseh lapnak Stronati helyzetéről:

- Beszéltem vele a közelmúltban, elmondtam neki, hogy Ő lehet a védelem vezére. Éppen pihenését töltötte, de kész arra, hogy jöjjön és segítsen nekünk. A lehető legjobb játékost kerestük, már a télen is közel álltunk a megszerzéséhez, végül Kozel vezetőedző (Ostrava) kérésére akkor náluk maradt. Elfogadtuk ezt, de most azt remélem, hogy ezen a héten megállapodnak a klubok. Az az információm, hogy a tárgyalások a végső szakaszba értek - mondta Hornyák az isport.cz-nek.

Hornyák nem akarta megerősíteni Kozák érkezését sem, elnézést kért, de nem szerette volna kommentálni a hírt a lapnak.

forrás:https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2021-22/397593/kozak-miri-do-madarskeho-puskase-trener-hornyak-doufa-i-ve-stronatiho.html

Libor Kozák 32 esztendős labdarúgó, 193 cm magas, középcsatárként bevethető. Pályafutása során 9 alkalommal lépett pályára a cseh válogatottban, két gólt szerzett ezeken a találkozókon. Az idei szezonban 13 bajnokin lépett pályára a Sparta Praha színeiben, 4 gól és 2 gólpassz volt a mérlege. Karrierje Opavából indult, majd 2008-ban, 19 éves korában az olasz Lazio megvásárolta 1,2 millió euróért. 2009 nyarán kölcsönadták a Bresciának, majd 2013-ig a Lazio együttesét erősítette. Ekkor 6,5 millió euróért megvásárolta az angol Aston Villa. Itt négy évet töltött el, majd visszatért Olaszországba a Bari együtteséhez 2017 nyarán. 2018 nyarán Livornóba igazolt, majd 2019 januárja óta ismét szülőhazájában játszik, előbb a Slovan Liberec játékosa volt, majd a Sparta Prágához igazolt 2019 nyarán, és azóta is a prágai klubot erősítette. Lejáró szerződését nem hosszabbították meg, így ingyen kerülhet a felcsúti együtteshez.

https://www.transfermarkt.com/libor-kozak/leistungsdatendetails/spieler/63824/plus/0?saison=&verein=&liga=&wettbewerb=&pos=&trainer_id=

Pályafutása számokban:

olasz Serie A - 58 bajnoki, 10 gól, 5 gólpassz
olasz Serie B - 54 bajnoki, 6 gól (rájátszást beleértve)
angol Premier League - 18 bajnoki, 4 gól
angol Championship - 2 bajnoki
cseh Fortuna Liga - 58 bajnoki, 25 gól, 6 gólpassz (rájátszást is beleértve)

Patrizio Stronati (apja olasz, anyja cseh) az idei szezonban 30 bajnokin lépett pályára a Banik Ostrava színeiben, 2 gól és 1 gólpassz volt a mérlege, gyakorlatilag a védelem kulcsemberének számított a 16 csapatos cseh élvonalban 8.helyen záró együttesben. A 26 esztendős, ballábas, 192 cm magas belső védő korábban az osztrák Austria Wien és a szintén cseh Mlada Boleslav együtteseiben is megfordult. Stronati eddig 147 cseh I.osztályú bajnokin lépett pályára (rájátszást is beleszámítva), míg az osztrák bajnokságban 18 bajnokin jutott szóhoz (az Austria Wien színeiben 22 évesen az EL csoportkörben is pályára lépett.

https://www.transfermarkt.com/patrizio-stronati/leistungsdaten/spieler/264559/plus/0?saison=ges

Kommentek

comments powered by Disqus