ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - A Honvéd és a Kövesd is vinné Filipet?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkA Honvéd és a Kövesd is vinné Filipet?

| Mezőkövesd

A közelmúltban közös megegyezéssel szerződést bontott a Dinamo Bukarest együttesével Steliano Filip, a román válogatottban korábban 7 alkalommal pályára lépő 28 esztendős balhátvéd. A téli időszakban a Mezőkövesd által csábított, jelenleg szabadon igazolható játékos iránt a román Prosport információi szerint komoly érdeklődés mutatkozik.

Filipnek több opciója van, a lap szerint komoly esély van rá, hogy Magyarországon folytassa pályafutását, mivel a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd együttese is szeretné leigazolni. A két magyar klub ajánlatán kívül a lengyel élvonalban szereplő Zaglebie Lubin is szeretné megszerezni, azonban a lengyelek ajánlata nem olyan kedvező, mint a magyar ajánlatok.

Filip az elmúlt szezonban összesen 25 tétmérkőzésen lépett pályára a Dinamo Bukarest színeiben és 4 gólpasszt osztott ki ezeken a találkozókon.

Steliano Filip a temesvári Banatul együttesénél ismerkedett meg a labdarúgással, majd 2012-ig kisebb csapatokban játszott. 2012 nyarán igazolt a bukaresti Dinamóhoz 100 ezer euró ellenében, ahonnan öt és fél évvel később, 2018 nyarán igazolt a horvát Hajduk Splithez. A Hajduktól egy év elteltével hazatért, a Dunarea Calarasi szerződtette, majd fél év múlva a Viitorul gárdájához igazolt. Itt sem töltött hosszú időt, mivel fél év múlva a görög AE Larisa együtteséhez igazolt. Egy év elteltével, 2021 januárjában ismét hazatért, azóta a Dinamo Bukarest játékosa. Az idei szezonban 25 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az élvonaltól búcsúzó bukaresti alakulatban, és négy gólpasszal segítette csapattársait ezeken a találkozón. Leginkább balhátvédként bevethető, de bal oldali középpályásként is használták már korábbi edzői. Piaci értékét 250 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de.

Pályafutása számokban:
román I.o (rájátszással): 186 mérkőzés, 8 gól, 13 gólpassz
román II.o:  23 mérkőzés, 2 gól, 7 gólpassz
görög I.o:    22 mérkőzés, 2 gólpassz
horvát I.o:   10 mérkőzés

román válogatott: 7 mérkőzés

 

Steliano Filip legszebb momentumai a 2020/2021-es idényből (Dinamo Bukarest)

Kommentek

comments powered by Disqus