ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Újabb grúz játékos érkezik az NB I-be?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkÚjabb grúz játékos érkezik az NB I-be?

| Egyéb magyar vonatkozású

A grúz lelo.ge Lasha Odiladzével, grúz játékosügynökkel beszélgetett többek között Budu Zivzivadze és Lasha Dvali helyzetéről, aki azt is elárulta, hogy elképzelhető, hogy hamarosan újabb grúz játékos érkezik a magyar élvonalba.

.. "Zivzivadzét Németországból és Törökországból keresik, Chakvetadze Hollandiába mehet" - Átigazolási hírek a grúz menedzsertől!

Budu Zivzivadze régóta próbált bekerülni a nemzeti csapatba, de megtalálta a kulcsot Willy Sagnol szövetségi kapitányhoz – a 28 éves csatár megújult a francia tréner kezében, és megmutatta, hogy Grúziának egy nagyon jó, eredményes, és modern csatára van...

„Zivzivadze nem tér vissza Fehérvárra” – áll a goal.com-on megjelent levélben: „Hamarosan megkezdődik a felkészülés az új szezonra, a grúz csatár távozik a csapattól."

Mi történik valójában Buduval? Lasha Odiladze, a játékos menedzsere szerint a kiváló újpesti szezon és a grúz válogatott magas szintű mérkőzései után nagyon megnőtt az érdeklődés Zivzivadze iránt és ára is emelkedett. Odiladze más érdekes témákról is beszélt ...

– A magyar bajnokság és a grúz válogatott utolsó mérkőzései után Magyarországon kívül más országokból is hívják Zivzivadzét? 

- Természetesen van érdeklődés. A Budut egyébként sok csapat el akarta vinni a válogatott meccsek előtt.

 - Nem nevezi meg a csapatokat?

 - Van egy hivatalos ajánlatom a Bundesliga 2 egyik klubjától, de „Fehérvár” olyan összeget követelt, amit a németek nem tudtak biztosítani.

 - Komoly összeget követelt a "Fehérvár"?

 - Egészen. A helyzet az, hogy a remek tavaszi játéka után Budu ára a tízszeresére nőtt. Egyébként szeretném megköszönni Alexander Iashvilinek és Levan Kobiashvilinek (korábbi grúz válogatott játékosok), mert általában ha egy német klub érdeklődik a grúz játékosok iránt, akkor nincsenek jó tanácsadóik. Mindketten ajánlják a grúz játékosokat, jelen esetben Zivzivadzét. A Bundesliga 2-ben szereplő klub Zivzivadze miatt kereste meg Iashvilit, és a legjobb ajánlást kapta. 

- Ez az egyetlen lehetőség?

- Nem, ez csak az egyik lehetőség. Megkerestek minket Törökországból és Lengyelországból, valamint egy nagyon jó magyar klub is aktív az ügyben.

– Reális, hogy a Budu egy erős bajnokságba kerül?

- Igen, ez reális. Arra gondolunk, hogy Törökországban folytassa pályafutását. Annak a csapatnak az edzője nagyon szeretné kifejezetten Budut leigazolni.

- Magyarázza el az árát, és ha elmondja - eddig, ha Zivzivadze feltételesen 100 ezret ért, akkor most mennyivel nőtt az eladási ára?

- A Videoton 650 ezer euróért vásárolta meg a Mezőkövesdtől. Ez rekord szerződés volt a klub számára, és nyilván egy sikeres csatárt ezen az áron már nem árulnak, többet követelnek. Nem tudok mást, mint köszönetet mondani azoknak, akik hozzájárultak Budu sikeréhez – Kovács Zoltánnak, az Újpest sportigazgatójának, illetve Sallói Istvánnak, a Videoton sportigazgatójának... Látták Zivzivadzéban a lehetőséget, bizalmukat fejezték ki és Budu igazolta reményeiket. Egyébként meg akartam kérdezni tőle - biztos vagy magadban? - mondtam? Szerencsére így is történt – nagyon jól játszott!

 – Mikor fogunk tudni Zivzivadze új klubjáról?

- Általában 2-3 héten belül ki kell derülni mindennek ...

 

Dvalinak bizalomra van szüksége

 

- Más játékosok átigazolásán is dolgozik és kíváncsi vagyok, milyen újdonságokkal szolgálhat nekünk?

– Több klubbal is folynak a tárgyalások, hamarosan egy jó csapatban láthatjuk majd Lasha Dvalit. Sokan egyébként azt gondolják, hogy az edző nem bízott benne, és ezért nem játszott. Ez téves. Valójában Lasha nem volt túl szerencsés.

 - Mi kellett neki?

- Két súlyos sérülés további problémákhoz vezetett. Amikor először fájt a térde, az orvosok azt mondták neki, hogy nincs szükség műtétre. Elkezdte az edzést, és 2 hónapra kiesett meniszkusz sérülés miatt. A Ferencvárostól Londonba repült majd felépült, de a másik lábán is megsérült, kétszer a Covidot is elkapta és összesen 9 hónapot hagyott ki. Általánosan nézve ez a legnagyobb csapás egy játékos számára. Ilyen háttér mellett meglepődtem, és örültem, hogy Tbilisziben meggyőzően játszott Bulgária ellen.

Sagnol bízott benne és játszott, amire nagy szüksége volt. Általában a bizalom és a bátorítás sokat jelent egy játékos számára ilyenkor, és örülök, mert Lasha megérdemelte ezt a bizalmat. Bizalomra van szüksége, és mindenki tudja, hogy tud játszani. Ugyanezt mondom Giorgi Chakvetadzéről is. Jó munkát végzett, ezért Willy Sagnol meghívta a csapat utolsó meccseire...

- Maga Dvali mondta, hogy nagy valószínűséggel elhagyja a Ferencvárost ...

- Mindenki ismeri a benne rejlő lehetőségeket. Lengyel és magyar klubok már beszélgetnek vele. Ahogy már mondtam, biztos vagyok benne, hogy Dvalit hamarosan egy jó csapatban láthatjuk.

Chakvetadze meghívást kapott Hollandiába

– Ön nem Chakvetadze menedzsere, de Magyarországon dolgozik, közel áll a menedzsereihez, és tudja – egyetlen csapat sem érdeklődik Giorgi iránt? Talán most elég lesz neki ilyen szinten játszani... 

- Amennyire én tudom, Giorginak van esélye arra, hogy elég jó szinten folytassa a játékot. Egyébként úgy tudom, tárgyalások folynak egy holland klubbal. Először is jó egészséget kívánok Giorgi-nak! Biztos vagyok benne, hogy tud játszani és bizonyítani, akárcsak Zivzivadze. Ehhez bizalom kell. Budu nehéz helyzetben volt, de egy másik csapatban hirtelen minden megváltozott – ott is és a válogatottban is játszott. Mindenki látta, hogy valójában egy teljesen más szintű játékos. 

Súlyos trauma covid alatt 

- Meg kellene kérdezni Luka Lakvekheliani (Mezőkövesd) állapotáról is. Ezt a tehetséges játékost nagyon felzaklatták a sérülések. Hamarosan visszatér a pályára? 

- Nagyon sajnálatos, ami ezzel a fiatal sráccal történt. A keresztszalagjai kétszer is elszakadtak, és sok időt kihagyott. Az jó, hogy az edzéseket már elkezdte, de még nem lehet teljesen intenzitással dolgozni. A kezelés során sem volt szerencséje - a Covid idején kórházban volt, ahol a biztonsági intézkedések miatt nem tudták helyrehozni, és idő előtt hazaengedték. Nyilvánvaló, hogy ez zavarta a felépülését. Aztán hetente háromszor 800 kilométert kellett utazni, hogy kicseréljék a kötözést a sebeken. Köszönettel tartozunk a Mezőkövesdnek, aki mellette állt a sérülés során.

Sajnálatos, hogy Kvilitaia (fiatalon a Győri ETO játékosa volt) is megsérült. Viszont zsinórban másodjára nagyon jó szezont zárt, behívták a válogatottba, de ... ekkor már nem tudott javítani. Giorgi Kvilitaia-nak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Egyéb transzferek

– Más grúz játékosok átigazolásáról beszélne?

- Igen, van és szeretnék még egy grúzt Magyarországra vinni. Még nem árulhatom el a kilétét. Egy hét múlva többet fogunk tudni.

- Nem nőtt meg az érdeklődés a grúzok iránt a csapat sikeres meccsei után?

– Nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte megnőtt az érdeklődés. Sajnálatos, hogy gyakran nem sikerül megegyezni a grúz klubokkal. Azonban nekik maguknak is érdekeltnek kell lenniük abban, hogy minél több játékost engedjenek el Európába. Sajnos nem minden klubnak van olyan háttere, mint a "Dinamo" Batumi és Tbiliszi feltételei, ezért más klubok továbbra is megengedik, hogy Európába vigyük a játékosokat.

 Magyarország újjászületése

– Magyarország elképesztően játszik a Nemzetek Ligája „halálcsoportjában”, amelynek csúcsát az angol csapat megsemmisítése jelentette (4:0). Mi lesz, ha elkezdődik a magyar futball reneszánsza? 

- Ennek minden nyoma a szemünk előtt zajlik. Évekkel ezelőtt Magyarországon nagyjából ugyanaz volt, mint Grúziában a 90-es években. De Orbán miniszterelnök hivatalba lépése óta minden irányban változás történt, és ez különösen a sportban és a futballban mutatkozott meg. A magyar klubok idén anyagilag stabilak maradtak és nagyon magas szinten játszanak. 

Magyarországot egyébként koholt vádakkal büntették, amiért nem térdeltek le a meccs előtt. Emiatt az Anglia elleni hazai meccsen nem léphettek be a stadionba. De ilyenkor beengedik a gyerekeket a stadionba, és a magyarok ezt kihasználták, így 35 ezer gyerek ült a tribünön, és így szurkoltak a magyar válogatottnak, öröm volt nézni.

Kommentek

comments powered by Disqus