ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Didier Lamkel Zé a Fradiba igazol?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkDidier Lamkel Zé a Fradiba igazol?

2022.augusztus 01. 22:44:55 | Ferencváros

A belga voetbalkrant.com információi szerint a Ferencváros együtteséhez igazolhat Didier Lamkel Zé, a belga Antwerp egyszeres kameruni válogatott labdarúgója. A belga klub korábban bejelentette az egyezséget a ciprusi Omonia Nicosiával Lamkel Zé átigazolásáról, a 25 éves támadó el is utazott a szigetországba, és csak az aláírás hiányzott a transzfer véglegesítéséhez.

A Nieuwsblad nevű lap szerint Lamkel Zé az utolsó pillanatban meggondolta magát, és elállt az átigazolástól, majd a játékos a Ferencvárostól kapott ajánlatot, és a hírek szerint szeretne is Magyarországra igazolni.

A hírek szerint a ciprusi klub nem fogja tárt karokkal nézni, hogy Lamkel Zé a Ferencvároshoz igazol, mivel a FIFA-hoz szeretnének fordulni. A belga klubot az a veszély fenyegeti, hogy komoly kártérítést kell fizetnie a ciprusi együttesnek.

Lamkel Zé esetéről a ciprusi lapok is beszámolnak, hozzáteszik, hogy hétfő este Ciprusról Magyarország felé vette az irányt, ahol személyes megbeszélést folytat a Fradi képviselőivel a lehetséges együttműködésről.

A 24sports.com.cy hasábjain David Vandenbrouck újságíró twitter üzenetét idézik, melyben a kameruni játékos átigazolásáról ír:
"Lamkel Ze ismét felkavarja a kedélyeket: véglegesen meghiúsította az Omonia Nicosiával kötött megállapodást. Most a magyarországi Ferencvároshoz akar menni, ahol több pénzt kereshet. Az Antwerp nem találta viccesnek, mi van a ciprusiakkal?" - írta az ügyről.

A ciprusi cikk zárásaként megjegyzik, hogy az Omonia a nap folyamán korábban egyértelművé tette, hogy a FIFA-hoz fog fordulni, hogy megvédje jogait mind a játékossal, mind pedig azzal a csapattal szemben, ahová végül kerül, amely valószínűleg a Ferencváros lesz.

Didier Lamkel Zé 1996. szeptember 17-én született a kameruni Bertoua-ban. A 192 cm magas, szélsőként és középcsatárként is bevethető játékos a Douala-i akadémián kezdte pályafutását, majd 2014-ben Franciaországba, a Lille akadémiájára került. 2016 nyarán a Chamois Niort szerződtette szabadon igazolható játékosként, majd két évvel később jelenlegi csapata, a belga Royal Antwerp 1 millió euróért megvásárolta játékjogát a franciáktól. Három évet töltött Antwerpenben, majd 2021 szeptemberében Dunaszerdahelyre igazolt kölcsönben. A DAC-nál mindössze fél évet töltött el, majd 2022 februárjában az orosz Khimki vette kölcsön. Itt mindössze egy hónapig bírta, majd 2022 áprilisában a francia Metz vette kölcsön. 2022 június 30-án lejárt a kölcsönszerződése, így visszatért az Antwerp együtteséhez. Piaci értékét 3 és fél millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyaráig érvényes a belga klubnál.

Pályafutása számokban:
Kameruni válogatott: 1 mérkőzés
Belga I.o (rájátszással): 74 mérkőzés, 18 gól, 9 gólpassz
Francia I.o: 9 mérkőzés, 3 gól
Francia II.o: 55 mérkőzés, 10 gól, 3 gólpassz
Szlovák I.o: 7 mérkőzés, 2 gól, 3 gólpassz

Egy hónappal ezelőtti összeállítás Lamkel Zé játékáról

Török összeállítás a játékosról

Kommentek

comments powered by Disqus