ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Ubong Ekpai a Ferencváros kiszemeltje?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkUbong Ekpai a Ferencváros kiszemeltje?

2022.augusztus 23. 18:27:22 | Ferencváros

A cseh iSport.cz információi szerint Ubong Ekpai, a Slavia Praha 26 éves nigériai jobbszélsője iránt a Ferencváros érdeklődik. A lap szerint Ekpai hamarosan ajánlatot kaphat a Ferencvárostól, de egy másik lehetősége is lehet, a cseh Mladá Boleslav együttesében. Mindenesetre Jindřich Trpišovský edző csapatában nincs helye, mivel egy percet sem játszott még a szezonban. A cseh lap keddi cikke Ubong Ekpai jövőjével foglalkozik.

/Ekpai a legutóbbi, 2021/2022-es idényben összesen 19 bajnokin kapott lehetőséget a Banik Ostrava (kölcsönben) és a Slavia színeiben, 1 gól és három gólpassz fűződött a nevéhez. A Slaviában 185 percet játszott hat mérkőzésen a Konferencia Liga csoportkörében, illetve korábban két mérkőzés, 1 gól volt a mérlege az Európa Liga selejtezőjében./

Basaksehir, Piast Gliwice, Hapoel Jeruzsálem, ezek a klubok a nyáron érdeklődtek a Slavia középpályása, Ubong Ekpai iránt. Valószínű azonban, hogy máshol fog kikötni. 

A Basaksehir volt az első klub, amely bejelentkezett Ekpai iránt, a török együttes játékosmegfigyelői adatelemzéssel találták meg a játékost, azonban végül nem történt semmi az ügyben. Egészen addig, amíg a török klub úgy döntött, hogy szerződteti Patryk Szysz-t, akinek lejárt a szerződése a Zaglebie Lubinnál.

Pedig szép átigazolás lett volna a nigériai számára, tekintve, hogy a híres Mesut Özil mellett játszhatott volna, aki nagyjából két héttel Szysz után csatlakozott a Basaksehirhez. (Özil szintén szabadon igazolhatóként érkezett a Basaksehirhez, miután lejárt a szerződése a Fenerbahce gárdájánál).

Hasonló volt a helyzet a lengyel Piast Gliwicével is, ekkor még érdemi tárgyalásokig sem jutottak el a felek. Az izraeli Hapoel Jeruzsálem pedig túl távoli célpont volt a nigériainak, Ekpai a hírek szerint továbbra is inkább az európai futballban, vagy legalábbis annak földrajzi határain belül képzeli el jövőjét.

Éppen ezért inkább egy magyar klubbal folytatott jelenlegi tárgyalásokat részesítenek előnyben, mivel szó van a bajnok Ferencváros érdeklődéséről, amely csütörtökön Európa Liga play-off visszavágót vív az ír Shamrock ellen, amelyet négy góllal győzött le az első találkozón.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, a Borussia Dortmund és a Schalke korábbi középpályása állítólag jelezte érdeklődését Ekpai iránt, de konkrét ajánlat a játékos és a Slavia számára is várat magára, és átigazoláshoz ez is szükséges lenne.

De ha ez nem jön össze, akkor Ekpainak van egy másik lehetősége, egy kölcsönadás a Mladá Boleslavnál, amely két döntetlennel és két vereséggel kezdte a bajnokságot, és erősítésre van szüksége. Erről a lehetőségről előre meg kell állapodni, és abban az esetben kell eljárni, ha a Ferencváros nem lendül akcióba.

Ekpai 2021 júliusa óta van a Slaviánál, amikor is szabadügynökként érkezett a Viktoria Plzentől. A tavaszt kölcsönben a Baník Ostravánál töltötte, ahol hét mérkőzésen lépett pályára.

Ubong Moses Ekpai 1995. október 17-én született a nigériai Uyo-ban. A 176 cm magas jobbszélső az Akwa United és a Kano Pillars együtteseiben ismerkedett meg a futballal, majd 2016 júliusában 100 ezer euróért leigazolta az izraeli Maccabi Haifa. Az izraeli klub rögtön kölcsönadta a cseh Slovan Liberec együttesének, ahol egy idényt töltött el. Az izraeli gárdában már nem számoltak vele, így 210 ezer euróért a szintén cseh Fastav Zlin vásárolta meg játékjogát. Egy szezon elteltével a Viktoria Plzen szerződtette 650 ezer euróért, majd egy idénnyel később, 2019 szeptemberében kölcsönadták a Ceske Budejovice csapatának. Fél évvel később visszatért Plzenbe, majd 2020 nyarán ismét kölcsönvette a Ceske Budejovice. A kölcsönszerződés lejártát követően távozott Plzenből, szabadon igazolhatóként 2021 januárjában a Slavia Praha együttese igazolta le. Mindössze fél év elteltével újabb kölcsönadás következett Ekpai számára, ezúttal a Banik Ostrava vette kölcsön. Idén nyáron visszatért a prágai együtteshez, azonban Jindřich Trpišovský vezetőedző nem számol a játékossal.
Piaci értékét 500 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 nyaráig érvényes a prágai klubnál. (Ekpai egyébként komoly európai tapasztalattal rendelkezik, hiszen a Fastav Zlin, a Slovan Liberec és a Viktoria Plzen színeiben is játszott az Európa Liga csoportkörében, míg a plzeni csapatban a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett. A legutóbbi idényben pedig a Konferencia Liga csoportkörében játszhatott a Slavia együttesében.)

Pályafutása számokban:

Cseh I.o: 90 mérkőzés, 13 gól, 10 gólpassz
Cseh III.o: 1 mérkőzés, 1 gól
Nigériai I.o: 1 mérkőzés

2022 januári összeállítás Ekpai játékáról

Egy korábbi összeállítás Ekpai játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus