ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Magyarországi érdeklődés Mato Milos iránt?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkMagyarországi érdeklődés Mato Milos iránt?

| Egyéb magyar vonatkozású

A horvát glas-slavonije.hr információi szerint a lengyel Widzew Lodz mellett magyar klub (konkrét csapatot nem említenek) is érdeklődik Mato Milos, az NK Osijek 29 éves, egyszeres horvát válogatott jobbhátvédje iránt. Nenad Bjelica, az eszéki csapat vezetőedzője elmondta, hogy jelenleg három labdarúgó áll rendelkezésre jobbhátvéd poszton (Karlo Bartolec, Alen Grgic, és Mato Milos), ezért az egyiküket szeretnék elengedni. A korábban rövid ideig a DVTK együttesében is megforduló Grgic nagyon közel áll hozzá, hogy a HNK Rijekához igazoljon, Milos iránt pedig lengyel (Widzew Lódz) és magyar klubok érdeklődnek.

Bjelica hozzátette, hogy az sem zárható ki, hogy mindkét játékos távozik, ebben az esetben új játékost kereshetnek a jobbhátvéd posztra.

Milos az új idényben már hat bajnokin pályára lépett a gyengén rajtoló eszéki csapatban, és két gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. (Egy Konferencia Liga selejtező mérkőzésen is lehetőséget kapott a közelmúltban).

A legutóbbi, 2021/22-es idényben 22 bajnokin 2 gólpassz fűződött Milos nevéhez (1353 játékperc), míg négy Konferencia Liga selejtező mérkőzésen (1 gólpassz), illetve két horvát kupamérkőzésen lépett pályára.

Mato Milos a horvátországi Pulán született 1993. június 30-án. A 175 cm magas jobbhátvéd a Jadran Porecs együttesénél kezdte pályafutását, majd a HNK Rijeka utánpótlásában pallérozódott. A fiumei gárdától 2013 februárjában vette kölcsön a Cibalia csapata, majd 2013 nyarán a kölcsön lejártát követően az olasz Sienához került - szintén kölcsönbe. Egy évvel később újabb kölcsön következett a jobbhátvéd számára, az olasz Spezia csapatánál. Itt másfél évet töltött el, majd ismét olasz csapat vette kölcsön, ezúttal a Perugia együttese. Fél évvel később, 2016 nyarán szülővárosának csapata, az Istra vette kölcsön Milost. 2017 februárjában végleg megszerezték a játékost, majd fél évvel később eladták a portugál Benficának 400 ezer euróért. A lisszaboni klub rögtön kölcsönadta a lengyel Lechia Gdansknak. A kölcsön lejártát követően a Benficánál nem jutott szóhoz a későbbiekben sem, így a szintén portugál Desportivo Aves együtteséhez került. 2020 nyarán szabadon igazolhatóvá vált, majd fél évig csapat nélkül volt, majd 2021 januárjában Eszékre szerződött. Piaci értékét 400 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyaráig érvényes az NK Osijeknél. Leginkább jobbhátvédként bevethető, de a jobb és a bal oldal minden posztján lehetőséget kaphat szükség esetén.

Pályafutása számokban:
Horvát válogatott: 1 mérkőzés (2017.05.28)
Horvát U-21-es válogatott: 6 mérkőzés
Horvát I.o: 102 mérkőzés, 6 gólpassz
Olasz Serie B (rájátszással): 67 mérkőzés, 1 gól, 6 gólpassz
Portugál I.o: 21 mérkőzés
Lengyel I.o: 14 mérkőzés

5 évvel ezelőtti összeállítás Mato Milosról

Kommentek

comments powered by Disqus