ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Lirim Kastrati a Videotonnál folytatja?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkLirim Kastrati a Videotonnál folytatja?

| Videoton

A lengyel sportowefakty.wp.pl információi szerint Magyarországon folytatja pályafutását Lirim Kastrati, a Legia Warszawa koszovói válogatott szélsője. (nem összetévesztendő az Újpest azonos nevű, jobbhátvéd poszton bevethető légiósával!) A cikkben konkrét klubot nem említenek, de Pawel Golaszewski újságíró információi szerint Kastrati a teljes, 2022/2023-as idényt Magyarországon fogja tölteni - vélhetően kölcsönben. Azt is megjegyzik, hogy a 23 éves játékos még mindig komoly eladási potenciállal rendelkezik, legnagyobb erőssége a sebessége, valamint a magyar élvonalban való állandó szereplés is növelheti az értékét.

A koszovói koha.net információi szerint a Videoton hivatalos ajánlattal kereste meg Kastratit, aki hamarosan dönt a jövőjéről. A székesfehérváriak mellett a horvát élvonalbeli HNK Rijeka is csábítja a játékost.

A koszovói lap cikkében arról írnak, hogy Kastrati már ezen a héten elhagyhatja a Legiát, a játékos távozása 24 órán belül hivatalos lehet. Kastrati nem szerepel a Legia jövőbeli terveiben, több ajánlatot kapott, és hamarosan dönt a jövőjéről. A lap szerint a Rijeka és a Videoton ajánlata között dönthet a 23 éves labdarúgó.

Lirim Kastrati 1999. január 16-án született Hogoshti nevű településen. A 176 cm magas, jobblábas, 17-szeres koszovói válogatott jobbszélső a Dardana csapatában kezdte pályafutását, majd 2013-ban a Shkendija Tirana együtteséhez szerződött. 2017 nyarán Horvátországba igazolt, a Lokomotiva Zagreb utánpótlásába. 2020 februárjában a 2 millió euróért megvásárolta játékjogát a legsikeresebb horvát klub, az NK Dinamo Zagreb. A Dinamo rögtön kölcsönadta korábbi csapatának (a Lokomotiva egyébként hosszú ideig a Dinamo fiókcsapatának számított a horvát élvonalban), majd 2020 nyarán visszatért a Dinamóhoz. A Dinamo játékosaként kétszeres horvát bajnoknak és egyszeres kupagyőztesnek vallhatja magát. Egy szezon elteltével 2021 szeptemberében 1,3 millió euróért a lengyel Legia Warszawa együtteséhez igazolt. A transfermarkt.de szerint piaci értéke 550 ezer euró, szerződése 2025 nyaráig érvényes a varsói klubnál. Leginkább jobbszélsőként bevethető, de szükség esetén a másik oldalon, illetve egyéb posztokon is használható. 23 éves kora ellenére már 13 mérkőzésen pályára lépett az Európa Liga csoportkörében (Dinamo Zagreb - 8 meccs, 1 gól és 2 gólpassz 430 perc alatt, Legia Warszawa - 5 mérkőzés, 1 gól - 227 perc alatt)

Pályafutása számokban:
Koszovói válogatott: 17 mérkőzés. 1 gól

Horvát I.o: 112 mérkőzés, 23 gól, 16 gólpassz
Lengyel I.o: 16 mérkőzés

Két évvel ezelőtti összeállítás Lirim Kastratiról

Kommentek

comments powered by Disqus
Lirim Kastrati, Lokomotiva Zagreb, Dinamo Zagreb, Legia Warszawa, Videoton,