ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Amer Gojak iránt érdeklődik a Ferencváros?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAmer Gojak iránt érdeklődik a Ferencváros?

2022.augusztus 29. 23:37:04 | Ferencváros

A horvát Sportske Novosti információi szerint Amer Gojak, a Dinamo Zagreb 25 éves bosnyák válogatott játékosa annak ellenére távozhat a zágrábi klubtól, hogy új szerződésről tárgyalnak vele. A cikkben megjegyzik, hogy amennyiben menni akar, a Dinamo nem gördít akadályt a távozása elé. Természetesen nem engedik, hogy "apróért" távozzon, de nem is kérnek nagy átigazolási összeget. A Dinamónál elismerik Gojak eddigi teljesítményét, hűségét és profizmusát. A cikket azzal fejezik be, hogy vasárnap kiszivárgott játékosügynöki források szerint a Ferencváros és a Sparta Praha is érdeklődik Gojak iránt.

Amer Gojak 1997. február 13-án született Szarajevóban. A 184 cm magas, támadó középpályásként, illetve középső, és védekező középpályásként is bevethető játékos a Novi Grad Szarajevó csapatában kezdte pályafutását, majd 2009-ben a Zseljeznicsar együtteséhez került. 5 évvel később a szintén szarajevói Olimpik gárdája igazolta le. Egy évvel később a Dinamo Zagreb szerezte meg a játékjogát. 5 és fél évet töltött a zágrábi sztárcsapatnál, majd 2020 októberében egy idényre kölcsönadták az olasz Torinónak (1 millió euróért). A kölcsön lejártát követően visszatért a Dinamóhoz, piaci értékét jelenleg 2 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése jövő nyárig érvényes a zágrábi klubnál.

Az idei szezonban eddig 4 BL-selejtezőn kapott lehetőséget a zágrábi klubnál (119 játékperc), a horvát bajnokságban pedig két mérkőzésen jutott szóhoz (összesen 20 percet kapott) és egy gólt szerzett ezeken a találkozókon. Hatszoros horvát bajnoknak mondhatja magát a Dinamo játékosaként, illetve háromszoros horvát kupagyőztesnek. Komoly európai csoportkörös tapasztalattal rendelkezik, két idényben összesen 8 Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, valamint szintén két szezonban összesen 18 Európa Liga mérkőzésen (csoportkör, majd az azt követő egyenes kieséses szakasz) lépett pályára, és két gólt szerzett ezeken a találkozókon.

Pályafutása számokban:

Bosnyák válogatott: 33 mérkőzés, 4 gól
Horvát I.o: 133 mérkőzés, 12 gól, 19 gólpassz
Horvát II.o: 25 mérkőzés
Olasz Serie A: 15 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
Bosnyák I.o: 19 mérkőzés, 4 gól, 2 gólpassz

Két évvel ezelőtti összeállítás Amer Gojakról

Kommentek

comments powered by Disqus