ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Talgat Kusyapovot a Loki is hívta?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkTalgat Kusyapovot a Loki is hívta?

| Debreceni VSC

A kazah sportx.kz információi szerint Talgat Kusyapov nem hajlandó külföldi klubokhoz igazolni, és visszatérhet szülővárosába, a Kaspiy Aktau együtteséhez.

Az FC Asztana 23 éves középső védője, Talgat Kusyapov iránt az FNL-ben szereplő (orosz II.o) Baltika érdeklődött, és meghívót kapott a magyar Debrecentől is, amelyet Srdjan Blagojevic, az Asztana korábbi vezetőedzője irányít.

A szerb szakember jól ismeri Kusyapov képességeit, hiszen együtt dolgoztak az Asztana csapatánál, illetve korábban a Kaspiy Aktaunál is. Kusyapov azonban határozottan visszautasította az ajánlatokat. A labdarúgó valószínűleg a szülőföldjén, a Kaspiy Aktau együttesénél folytatja pályafutását. Az aktaui klub vezetősége nagyon szeretné megszerezni korábbi játékosát. Az átigazolás igen valószínű, tekintettel arra, hogy Kusyapov nem élvezi az Asztana vezetőedzőjének, Grigorij Babayannak a bizalmát. Kusyapov mindössze egy KPL-mérkőzésen lépett pályára Babayan irányítása alatt.

Talgat Kusyapov 1999. február 14-én született Aktauban. A 186 cm magas, elsősorban belső védőként bevethető, de szükség esetén balhátvédként és bal oldali középpályásként is használható játékos mindkét lábával jól bánik a labdával. Pályafutása során megjárta a Kairat Almaty, az Astana-Zhas, az Okzhetpes, az FC Astana és a Kaspiy Aktau együtteseit is. Az idei szezonban 2 mérkőzésen lépett pályára a Konferencia Liga selejtezőjében (171 perc játék), illetve 14 bajnokin 1 gól, és 1 gólpassz fűződött a nevéhez. A kazah kupában 5 mérkőzésen lépett pályára, és egy alkalommal volt eredményes. Piaci értékét 350 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése az év végén jár le az Astana együttesénél. Kétszeres kazah bajnok, korábbi kazah U-21-es válogatott.

Pályafutása számokban:

Kazah U-21-es válogatott: 11 mérkőzés, 1 gól
Kazah I.o: 35 mérkőzés, 2 gól, 1 gólpassz

 

Friss összeállítás Talgat Kusyapov játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus