ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Kastrati nagyon jól érzi magát a Videotonnál

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkKastrati nagyon jól érzi magát a Videotonnál

2022.november 16. 09:00:30 | Videoton

Lirim Kastrati, a Videoton koszovói válogatott szélsője a nyári átigazolási időszakban érkezett a székesfehérvári klubhoz. A villámgyors játékos - akit korábban a Legia egyik vezetője Európa leggyorsabb szélsőjének nevezett - a vasárnapi, 4-1-re megnyert Kisvárda elleni bajnokit követően a koszovói koha.net-nek nyilatkozott.

A lengyel Legia Warszavánál töltött nehéz időszak után a szélső poszton bevethető Lirim Kastrati augusztus végén egy kisebb klub, és egy kisebb bajnokság mellett döntött. A magyar Videotonhoz történő átigazolás azonban nagyon megfelelőnek bizonyult a 23 éves játékos számára. A villámgyors szélső pályafutása a lengyelországi problémák után fokozatosan kezd visszatérni a rendes kerékvágásba.

Vasárnap Kastrati egy góllal és egy assziszttal járult hozzá a Kisvárda elleni 4-1-es győzelemhez. Ő volt a főszereplő, bár nem a legjobb fizikai állapotban volt. Emiatt csak a második félidőben lépett pályára, de valamivel több, mint 30 percnyi játék alatt sikerült egy gólt szereznie és egy másikat előkészítenie. 

"Jó formában vagyok az utóbbi mérkőzéseken. Ma a második félidőben léptem pályára, gólt lőttem és adtam egy asszisztot. De ennél fontosabb volt a csapat győzelme. Nagyon jól érzem magam a Videotonnál, amióta idejöttem. Ez egy nagyon jó klub, és nagyon jól illik hozzám" - mondta Kastrati a koha.net-nek vasárnap.

Kilenc fellépésén két gólt és két asszisztot jegyzett, a hatodik fordulótól kezdett el játszani.

"Egy sérülés miatt kihagytam néhány mérkőzést. Már majdnem túl vagyok ezen a sérülésen, és remekül érzem magam. Kezdek a legjobb formámba kerülni. Remélem, hogy gólokkal és asszisztokkal segíthetem a csapatot abban, hogy elérje céljait ebben a szezonban." - mondta a Dinamo Zagreb korábbi labdarúgója.

Kastrati hétfőtől a koszovói válogatott keretének tagja lesz az Örményország és a Feröer-szigetek elleni barátságos mérkőzéseken. Egy hosszabb kihagyás után tért vissza a nemzeti csapathoz.

"Természetesen örülök, hogy megkaptam a meghívót a koszovói válogatotthoz a két novemberi barátságos mérkőzésre. A koszovói meghívás mindig különleges dolog számomra. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Koszovónak segítsek. Folyamatosan kapcsolatban állok Alain Giresse edzővel, és úgy gondolom, hogy most van a legjobb pillanat a visszatérésemre, mivel eddig a formám nem volt olyan magas szinten, hogy olyasvalaki helyére lépjek, aki a korábbi időszakban jobban megérdemelte volna a koszovói kerettagságot, mint én." - mondta Kastrati.

Kommentek

comments powered by Disqus