ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Edjouma iránt érdeklődik a Videoton?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkEdjouma iránt érdeklődik a Videoton?

2022.november 22. 17:08:15 | Videoton

A román digisport.ro mai cikkében arról számol be, hogy Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa megfelelő ajánlat esetén értékesítené a klub három játékosát (Andrei Cordea, Malcom Edjouma és Adrian Sut.). Ezen labdarúgók közé tartozik a 26 éves Malcom Edjouma is, akit az év elején vásároltak a szintén román élvonalban szereplő Botosani együttesétől 330 ezer euróért. A legfrissebb hírek szerint annak ellenére, hogy nyáron még 5 millió eurót szerettek volna kapni a francia-marokkói kettős állampolgárságú védekező középpályás játékjogáért, Gigi Becali most változtatott az elképzelésén, és elárulta, hogy abban az esetben is értékesítené, ha 1 millió eurós ajánlat érkezne a 191 cm magas labdarúgóért.

A cikkben megjegyzik, hogy a francia középpályás gyorsan beverekedte magát a román ezüstérmes kezdőcsapatába, és teljesítményével a Videoton figyelmét is felkeltette.

Idén augusztusban Becali elismerte, hogy örülne, ha az Edjouma iránt szintén érdeklődő francia Toulouse aktiválná a kivásárlási záradékot (5 millió euró), mert ez hatalmas profitot jelentene néhány hónap leforgása alatt.

Érdekesség, hogy 2021. decemberében honlapunk is beszámolt róla, hogy a román gsp.ro szerint az FCSB és a CFR Kolozsvár is érdeklődött Edjouma iránt, illetve egy meg nem nevezett magyar klub konkrét - azonban a Botosaninak nem megfelelő - ajánlatot küldött a játékosért.

Malcom Edjouma 1996. október 8-án született Toulouse-ban. A 191 cm magas, francia-marokkói kettős állampolgárságú, jobblábas védekező középpályás a PSG utánpótlásából kikerülve játszott a Toulouse, illetve a Toulouse Fontaines Club utánpótlás csapataiban is. Fiatalon megjárta az SC Balma, a Chateauroux B, az ASM Belfort, a Concarneau, illetve a Lorient együtteseit is. 2019 januárjában a Lorient kölcsönadta a párizsi Red Star gárdájának, majd később a Chambly is kikölcsönözte a játékost. 2020 januárjában véglegesen távozott a Lorient csapatától, a román Viitorul csapata szabadon igazolhatóként szerződtette. Fél évvel később Belgiumba, a KSV Roeselare együtteséhez került, itt azonban csak egy hónapot töltött el. Néhány hónapig klub nélküli játékosnak mondhatta magát, majd 2021 februárjában a Botosani igazolta le a csapat nélküli focistát. 2022 februárjában 330 ezer euróért megvásárolta játékjogát jelenlegi csapata, a bukaresti FCSB gárdája, melyhez hosszú távú, 2026 nyaráig érvényes szerződés köti a 26 éves labdarúgót. A transfermarkt.de piaci értékét 1 millió euróra becsüli.

Az idei szezonban 11 bajnoki, 1 gól, 2 gólpassz a mérlege a román élvonalban, illetve 6 meccsen két gól fűződött a nevéhez a Konferencia Liga selejtezőiben. Az FCSB a második selejtező körből indulva a grúz Saburtalot, a Dunaszerdahelyt, illetve a norvég Vikinget búcsúztatva bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe is, ahol az angol West Ham United, a belga Anderlecht, illetve a dán Silkeborg fémjelezte kvartettben két pontot gyűjtve az utolsó, negyedik helyen zárt. Edjouma 5 mérkőzésen lépett pályára a csoportkörben (433 játékperc).

Pályafutása számokban:
román I.o (rájátszással együtt): 50 mérkőzés, 7 gól, 7 gólpassz
francia II.o: 21 mérkőzés
francia III.o: 52 mérkőzés, 2 gól
francia IV.o: 3 mérkőzés

Friss összeállítás a játékosról

 

Bemutató videó (az FCSB-hez igazolása előtt készült)

Kommentek

comments powered by Disqus