ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Martin Mircevski a Honvédhoz igazol

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkMartin Mircevski a Honvédhoz igazol

| Budapest Honvéd FC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az észak-macedón sportmedia.mk információi szerint újabb észak-macedón válogatott labdarúgó szerződik Magyarországra. A lap szerint a szerb élvonalbeli Topolya (TSC Backa Topola) labdarúgója, Martin Mircevski a Honvédhoz igazol.

A cikk beszámol arról is, hogy Mircevskinek volt egy jó félszezonja Szerbiában, több fontos gólt is szerzett a topolyai csapat színeiben, ráadásul egyszer mesterhármast is lőtt az ősz folyamán (szeptember 10-én a Kolubara elleni, 3-1-re megnyert bajnokin), ennek köszönhetően meghívót kapott az észak-macedón válogatottba is.

A 25 éves Martin Mircevski 1997. február 11-én született Bitolában. Az egyszeres észak-macedón válogatott balszélső szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgással, a Pelister Bitola csapatánál. 2018 elején a Belasica együtteséhez igazolt, majd fél évvel később a koszovói KF Trepca 89 gárdájához szerződött. 2019 januárjában visszatért a Belasica csapatához, majd a 2020 szeptemberében a Vardar Skopje igazolta le. Egy évvel később az Akademija Pandev gárdájához igazolt - itt csapattársa volt a korábbi egerszegi légiós (jelenleg a Vidi játékosa), Nikola Serafimov, illetve az időközben Egerszegről kölcsönben távozó Daniel Milovanovikj is. 2022 januárjában került Szerbiába, az élvonalban szereplő FK TSC Bácska Topolya együtteséhez. A 2022/2023-as idény őszi felében 13 bajnokin jutott szóhoz a szerb I.osztályban, 6 gól és 2 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. Elsősorban balszélsőként bevethető a 174 cm magas, jobblábas játékos, de jobbszélsőként, csatárként, illetve támadó középpályásként is használható.

Piaci értékét 900 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 decemberében jár le a topolyai együttesnél.

Pályafutása számokban:
Észak-macedón válogatott: 1 mérkőzés (7 perc az Azerbajdzsán elleni, 3-1-re elveszített találkozón)

Szerb I.o (rájátszással): 26 mérkőzés, 9 gól, 3 gólpassz
Észak-macedón I.o: 90 mérkőzés, 27 gól, 9 gólpassz
Koszovói I.o: 12 mérkőzés, 6 gól

A 3-1-re megnyert Kolubara elleni bajnoki (2022.09.10) Mircevski mesterhármasával

(forrás: Arena Sport TV)

Egy évvel ezelőtti összeállítás Mircevskiről

(forrás: Creative 10 Studio)

Kommentek

comments powered by Disqus