ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Shestakov: Magyarországon focistának éreztem magamat

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkShestakov: Magyarországon focistának éreztem magamat

| Diósgyőri VTK

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai bíró, beringer és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Néhány napja távozott az ukrán élvonalbeli Veres Rivne együttesétől a 32 esztendős Sergiy Shestakov, a DVTK korábbi légiósa. Az ukrfootball.ua újságírójának, Andriy Kaplun-nak adott részletes riportjában visszatekintett a diósgyőri évekre is.

"Magyarországon nem minden olyan, mint itt - ott focistának éreztem magam"

- Emlékezz vissza pályafutásod magyarországi szakaszára, amikor még a Diósgyőrben játszottál.

- Minden rendben volt, kivéve az utolsó szezont, amikor a csapat kiesett a magyar első osztályból. Nagyon gyakran cserélődtek ott a vezetőedzők, az utolsó hat hónapban három edzőt is cseréltek. Általánosságban elmondható, hogy nagyon tetszett Magyarország. Ott nem minden olyan, mint itt. Minden nagyon magas szinten van - a stadionok, a játékosokhoz való hozzáállás, különösen a pályán kívül. Nagyon elégedett vagyok a pályafutásom magyarországi szakaszával. Ott úgy éreztem magam, mint egy focista.

 - Hogyan viszonyulnak a magyarok Ukrajnához és az ukránokhoz?

 - Ha focizol, mutasd meg, hogy jó vagy - a szurkolók szeretnek téged, nemzetiségtől függetlenül. Száz százalékot adtam, küzdöttem a klubért - a szurkolók mindent láttak. Ha segítségre volt szükségem, a magyarok mindig segítettek. Mindenki nagyon jól bánt velem. 

- Milyen lehetőségeid vannak most a karriered folytatására?

 - Új klubot keresek, beszélek az ügynökeimmel - már elkezdtek dolgozni. Az ukrán élvonalban próbálunk csapatot találni. Nehéz még bármi konkrétumot mondani, mert a szezon első része még csak most ért véget. Mindenkire pihenés vár, most több mint egy hónap szünet lesz, majd a csapatok ezt követően megkezdik a felkészülést.

- Egy külföldi klubban való munkavállalás lehetőségeit is fontolgatod?

- Ha van lehetőség egy külföldi klubhoz történő igazoláshoz, azt is megfontoljuk, ha ígéretes. Jelenleg, amennyire én tudom, nehéz külföldre menni - dokumentumok, hivatalos meghívás kell a munkavállaláshoz.

Shestakov 2021 nyarán távozott az NB I-es küzdelmektől búcsúzó DVTK-tól, az elmúlt ősszel összesen 6 bajnokin kapott lehetőséget (sérülések is hátráltatták a munkában) a 16 csapatos ukrán élvonalban jelenleg tizedik helyen álló Veres Rivne együttesében.

Kommentek

comments powered by Disqus
Sergiy Shestakov, DVTK, Veres Rivne,