ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - A Hajduk Split is harcol Kleinheislerért?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkA Hajduk Split is harcol Kleinheislerért?

| Egyéb magyar vonatkozású

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A horvát index.hr információi szerint nagy harc folyik a helyi élcsapatok között azért, hogy megszerezzék Kleinheisler Lászlót, az NK Osijek magyar válogatott középpályását. A lap szerint a korábban már említett Dinamo Zagreb mellett a Hajduk Split is szeretné megszerezni a 28 éves labdarúgót, aki jelenlegi csapatával szerződésének meghosszabbításáról tárgyal. A cikk szerzője megjegyzi, amennyiben Kleinheisler nem hosszabbít Eszéken, abban az esetben januártól tárgyalhat a többi érdeklődővel, és 2023 nyarán szabadon, átigazolási díj kifizetése nélkül távozhatna bármelyik klubhoz.

René Poms, a Nenad Bjelicát váltó - pályaedzőből előléptetett - új vezetőedző sokkal támadóbb felfogásban játszatja az eszékieket, mint Bjelica, ráadásul az eredmények terén is sikeresebb, mint elődje, és Kleinheisler a kulcsjátékosok egyikének számít. A Glas-Slavonije nevű szlavóniai lapnak adott korábbi interjúban Vlado Cohar vezetőségi tag elárulta, hogy az eszéki klubnál felkészültek a magyar játékos távozására is:

"- Jelenleg nincs olyan klub Horvátországban, amely ne szeretné a soraiban látni Kleinheislert. Ebből a szempontból mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megtartsuk a játékost. Már régóta tárgyalunk erről az ügynökével, azonban világos pénzügyi irányelveink vannak, amelyeket be fogunk tartani. Az ajánlat, amit adni tudunk neki, nagyon korrekt és a minőségének megfelelő szintű. De mi egy olyan üzletet folytatunk, amelyet a szabad piac törvényei szabályoznak, így ha úgy dönt, hogy van egy jobb lehetőség neki, illetve a családja számára, kezet fogunk vele, és megköszönjük neki mindazt, amit az Eszéknek adott".

A Glas-Slavonije hétfői cikkében mindenesetre már Kleinheisler esetleges távozásával foglalkoznak:

Lacika távozóban? 

A magyar válogatott Kleinheisler László ügye egészen más történet. Ismeretes, hogy jövő nyáron lejár a szerződése a fehér-kékekkel, és úgy tűnik, hogy az eszéki klub által az együttműködés meghosszabbításába fektetett összes erőfeszítés egyelőre nem jut eredményre. Bár ezt a klubból még senki nem mondja ki hangosan. Úgy tűnik, hogy a két fél közötti tárgyalás tovább halad. Mindenesetre ezt hamarosan meg kell oldani, mert az NK Osijek tiszta képet szeretne kapni, ezért a tárgyalás során nem hagyják magukat túlvállalni az anyagiak terén. Lászlónak a következő napokban meg kell kapnia az új szerződés tervezetét "megy vagy marad" alapon. Nem titok, hogy a szerződés pénzügyi hátteréről szóló része elakadt, a magyar ugyanis olyan feltételeket kér, amelyek nem férnek bele a klub anyagi hátterének racionalizálási stratégiájába. Az egész Lacikáról szóló sztorit a háttérből, úgy tűnik, a Dinamo és a Hajduk követi. Kleinheislert már a szezon őszi részének végén kapcsolatba hozták a spliti klubbal, de ez a történet az utóbbi időben elhalt. Nehéz arra számítani, hogy Hajduk most pénzt fizetne érte, ha a nyáron ingyen is elhozhatnák. Viszont nyáron, ha a magyar játékos szabadon igazolható lenne, sokkal több ajánlatot kaphat. De volt egy olyan sztori is, hogy a Dinamo Zagreb kész lenne félmillió eurót is kifizetni a fehér-kékeknek, hogy Kleinheisler már a télen a zágrábiakhoz igazoljon. Azonban - legalábbis egyelőre - üveglábakon áll a sztori, mert nem érkezett ajánlat a Dinamo részéről, ráadásul a bajnokság éllovasa inkább azt keresi, hogyan lehetne csökkenteni a létszámot az öltözőben, semmint új nevekkel megtölteni. Bárhogy is legyen, a fehér-kék mezes Lacika jövőjét övező bizonytalanság tovább tart, s hogy mi lesz a vége, már a következő héten kiderülhet.

René Poms vezetőedző feszültségben

Felmerül az is, hogy az NK Osijek hogyan viszonyul Lászlóhoz, ha nem fogadja el új szerződést. Kiküldik-e a lelátóra, vagy a végsőkig igénybe veszik a szolgálatait. A magyarok miatt is, illetve néhány más alapember távozásának bejelentése miatt is kellemetlen helyzetbe került Rene Poms edző , akinek fogalma sincs arról, milyen stáb áll majd a rendelkezésére a szezon második felében, ami minden bizonnyal megnehezíti a felkészülését. Az osztrák szakember valószínűleg minden lehetséges forgatókönyvet kidolgozott, ami a lehetséges távozókat illeti. Alapvetően Kristijan Lovrić pótolhatja Kleinheislert, de a főbb kérdőjelek a támadókkal kapcsolatosak, mert Beljo és Mierez nagyon előkelő helyen állnak azon listán, akik a télen távozhatnak az eszéki csapattól, illetve vannak még további játékosok is.

Bár lényegében több mint elegendő idő áll rendelkezésre a szezon tavaszi részében használandó játékoskeret kialakítására, kívánatos lenne, hogy Poms vezetőedző minél tisztább képet kapjon arról, kire számíthat a szezon hátralévő részében.

Kommentek

comments powered by Disqus