ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Bobur Abdikholikov a Lokitól kapott ajánlatot?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkBobur Abdikholikov a Lokitól kapott ajánlatot?

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A championat.asia néhány nappal ezelőtt beszámolt arról, hogy a Hajduk Split érdeklődött Bobur Abdikholikov, a fehérorosz bajnokságban ezüstérmet szerzett Energetik-BGU üzbég támadója iránt.

A lap legfrissebb információi szerint két újabb klub is felmerült Bobur Abdikholikovval kapcsolatban, a hírek szerint a lengyel Lechia Gdansk mellett a Debreceni VSC is hivatalos ajánlatot küldött Abdikholikovért, érdekesség, hogy Srdjan Blagojevic, a Loki szerb vezetőedzője állítólag személyesen vette fel a kapcsolatot az üzbég csatárral.

A lengyel Piłki Nożna nevű lapra hivatkozva a Zaglebie Lubin szurkolói oldala korábban arról írt, hogy a Zaglebie mellett magyar klubok is érdeklődnek a játékos iránt, illetve megemlítik, hogy korábban a Korona Kielce is érdeklődött iránta. Ebben a cikkben megjegyzik, hogy a játékos nem valószínű, hogy hosszabbít az Energetik csapatánál, mivel szeretné magát kipróbálni egy erősebb bajnokságban.

A 25 éves, négyszeres üzbég válogatott Bobur Abdikholikov a legutóbbi, 2022-es idényben (tavaszi-őszi rendszerben zajlik a fehérorosz bajnokság) 30 bajnokin 26 gólt szerzett (valamint 7 gólpasszal segítette bajnoki ezüstéremhez csapattársait), ezzel gólkirályi címet szerzett.

Bobur Abdikholikov 1997. április 23-án született Kosonban. A 175 cm magas, jobblábas labdarúgó elsősorban csatárként bevethető, de szükség esetén a két szélen is használható. Pályafutását a Nasar Qarshi csapatánál kezdte, majd 2021 februárjában Ukrajnába, a Rukh Lviv együtteséhez igazolt, azonban itt nem kapott sok lehetőséget. Fél évvel később Fehéroroszországba szerződött, az Energetik BGU csapatához, ahol bajnoki ezüstéremmel és gólkirályi címmel gazdagodott. Piaci értékét 1 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése az év végén lejár az Energetik-BGU csapatánál, így hamarosan szabadon igazolható játékossá válik.

Pályafutása számokban:

Üzbég válogatott: 4 mérkőzés
Üzbég U-23-as válogatott: 40 mérkőzés, 21 gól
Fehérorosz I.o: 44 mérkőzés, 28 gól, 7 gólpassz
Ukrán I.o: - / -
Üzbég I.o: 102 mérkőzés, 37 gól, 2 gólpassz

Néhány gól az idei szezon első feléből

Két évvel ezelőtti összeállítás az üzbég bajnokságból

Kommentek

comments powered by Disqus