ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Stefan Lončar a Debrecenhez igazol?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkStefan Lončar a Debrecenhez igazol?

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A szerb mozzartsport.com információi szerint hétfőn orvosi vizsgálatra érkezik a Debreceni VSC együtteséhez Stefan Lončar, a szerb élvonal 6.helyén álló FK Novi Pazar 26 éves, egyszeres montenegrói válogatott védekező középpályása. Stefan Lončart a hírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok választják el a szerződtetéstől. (A várható átigazolásról időközben a szerb sportklub.rs is beszámolt.)

Stefan Lončar a Novi Pazar csapatkapitánya, az ősz folyamán mutatott játékával megerősítette, hogy készen áll a komolyabb európai kihívásokra. Egy olyan helyzetben, amikor a pazari együttes az európai kupaszereplésért küzd, kétségtelen, hogy a klubvezetés volt a legnagyobb zavarban. A helyi szurkolók abszolút kedvencének megelégedésére oldották meg a dilemmát, tudva, hogy nagyra értékelik mindazt, amit Lončar az elmúlt másfél évben tett a Novi Pazar együtteséért. A középpályás úgy döntött, hogy Magyarországon, az ottani élvonalban jelenleg hetedik helyen álló Debrecennél próbálkozik, akinek a kispadján a szerb szakember, Srđan Blagojević ül.

Először is, rendkívül hálás vagyok a klub szakembereinek. Segítettek abban az időben, amikor a jelenleginél sokszor nagyobb szerződésem volt az asztalon. Egyértelmű, hogy megtarthattak volna, mert még hat hónapig érvényes volt szerződésem. Valószínűleg egyetlen más klub sem tenne ilyet, különösen nem egy európai kupaszereplésért harcoló. Talán megtenné, de hatalmas kártérítést kérne, és akkor nagy valószínűséggel meghiúsul az átigazolás. Emberségesen bántak velem, nincsenek szavak arra, hogy meg tudjam mindezt köszönni. Szinte biztos vagyok benne, hogy egy napon visszatérek Pazarba. Beleszerettem a városba, a klubba és ezekbe az emberekbe. Remélem, hogy a Novi Pazar eléri az európai kupaszereplést, ezek a szurkolók megérdemlik, hogy a legnagyobb kontinentális klubokat nézzék. Itt éltem át pályafutásom legjobb futball pillanatait. Szeretném, ha Novi Pazarban minden futballistát úgy fogadnának el és tisztelnének, ahogyan engem.” – mondja Lončar.

A középpályás, akinek képe díszíti a stadion déli peremén található falfestményt, az ősz folyamán 18 bajnokin lépett pályára a Novi Pazar színeiben, és 1 gól, illetve 2 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon, illetve két szerb kupa mérkőzésen is szóhoz jutott.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki felkészített Pazarban, a csapattársaimnak, az egészségügyi személyzetnek, azoknak, akik minden nap velünk voltak, és gondoskodtak arról, hogy mindig legyen mindenünk, ami az edzéshez szükséges. Még egyszer csak ajánlani tudom a vezetőséget, akivel akkor is meg tudtunk egyezni, amikor a klub minden erejével Európáért küzd. Sajnálom, hogy elhagytam egy ilyen klubot és várost, de ebben a pillanatban ennek így kellett lennie. Köszönet az Ekstremi és a Torcida Sandžak szurkolói csoportoknak.” – mondja a Novi Pazar fáradhatatlan játékosa.

Pazarban nem ülnek tétlenül, és már keresik Lončar pótlását.

„Amint Stefan kifejezte távozási szándékát, a pozíciójában lehetséges új megoldásokat kerestünk. Nem árulom el, kiről van szó, de hamarosan mindennek vége lesz” – mondta a Novi Pazar illetékese, Fikret Međedović.

Stefan Lončar 1996. február 19-én született a montenegrói Niksicsben. A 190 cm magas, a labdával mindkét lábbal jó barátságban lévő védekező középpályás a helyi Szutjeszka együttesében kezdte pályafutását, majd 2016 nyarán, 20 évesen Szerbiába, a Rad csapatába igazolt. Fél évvel később visszatért szülővárosába (2018-ban a montenegrói élvonal legjobb játékosának választották), majd 2019 januárjában a spanyol Alavés igazolta le, mely rögtön kölcsönadta a horvát NK Istra Pula gárdájának. Két és fél évet töltött az Isztriai-félszigeten, majd ezt követően 2021 nyarán került jelenlegi csapatához, a Novi Pazar együtteséhez. Piaci értékét 800 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyarán jár le a Novi Pazar gárdájánál.

Pályafutása számokban:
Montenegrói válogatott: 1 mérkőzés
Montenegrói U-21-es válogatott: 9 mérkőzés, 1 gól

Horvát I.o: (rájátszással) 75 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
Szerb I.o (rájátszással): 54 mérkőzés, 2 gól, 5 gólpassz
Montenegrói I.o: 103 mérkőzés, 10 gól, 3 gólpassz

Loncar legszebb pillanatai a horvát Istra Pula játékosaként

2018-as összeállítás a játékosról

Kommentek

comments powered by Disqus