ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Kleinheisler nagyon közel a külföldi szerződéshez

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkKleinheisler nagyon közel a külföldi szerződéshez

| Egyéb magyar vonatkozású

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Néhány nappal ezelőtt a görög médiában arról számoltak be, hogy a Panathinaikosz együttese szívesen látná soraiban Kleinheisler Lászlót, az NK Osijek 29 éves középpályását. A szlavóniai glas-slavonije.hr mai cikkében ismét Kleinheisler jövőjével foglalkozik. A lap szerint az Eszék magyar válogatott középpályása nagyon közel áll hozzá, hogy egy jó hírű külföldi klubban folytassa pályafutását. (A horvát lap cikkében konkrét klubot nem említettek.)

A Kleinheislerrel kapcsolatos tárgyalások előrehaladott stádiumban vannak egy jó hírű külföldi klubbal - állítja Ivica Kulešević, az NK Osijek sportigazgatója.

A jelek szerint az NK Osijek mezében szereplő magyar válogatott Kleinheisler László jövőjét övező találgatások megoldódni látszódnak. Az elmúlt egy-két hónapban különböző lehetőségek, sztorik jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja Kleinheisler László, az eszéki csapat kulcsembere, akinek szerződése nyárig érvényes a fehér-kékeknél. Szóba került a Hajduk Split, aztán a Dinamo Zagreb, most pedig úgy tűnik, hogy külföldön folytatja pályafutását, ami végül is a legnagyobb vágya volt. 

Előrehaladott tárgyalások

Az NK Osijek megpróbált szerződést hosszabbítani a magyarral. Az eszéki klub által tett ajánlat azonban nem elégítette ki László financiális igényeit. Túl nagy volt a különbség a felajánlott és a remélt összeg között ahhoz, hogy bizonyos kompromisszumot találjanak, ezért az NK Osijek olyan megoldást kezdett keresni, amivel elkerülheti azt a végeredményt, hogy a magyar szabadügynökként távozik a nyáron. Mindeközben László betegség miatt nem utazott el a csapattal az umagi felkészülésre, az NK Osijek sportigazgatója, Ivica Kulesević szerint pedig a következő napokban a magyar játékos körüli teljes zűrzavarból egy olyan eredmény kerekedhet, ami valószínűleg a legjobb mindenkinek.

László még mindig lábadozik egy bélvírusból, ami miatt nem jött el Umagra, és ezért távollétét keddig jóváhagytuk. Azonban reális lehetősége van annak is, hogy nem is érkezik meg az edzőtáborba, mert már előrehaladott stádiumban vannak a tárgyalások egy külföldi klubbal az átigazolásáról, így remélem, hogy a következő napokban megvalósítjuk ezt a dolgot. – mondta Kulešević.

A sportigazgató még titkolózik az üzlettel kapcsolatban, de ha sikerül megvalósítani, az lehet a legjobb eredmény, ami történhet. A magyar esélyt kap egy új kihívásra pályafutása során, az NK Osijek némi pénzt kap, a fehér-kék szurkolók pedig nem haragszanak meg amiatt, hogy az egyik legjobb játékos a Dinamóhoz vagy a Hajdukhoz került.

Ismeretes, hogy vannak bizonyos pénzügyi céljaink, amelyeket a téli átigazolási időszakban szeretnénk megvalósítani, így csak azt tudom mondani, hogy bizonyos kárpótlást kapunk Lászlóért, ha megvalósul az egész üzlet. Fontos, hogy a megjelent opció Kleinheisler számára is elfogadható legyen – árulja el Kulesević.

A cikk szerzője szerint az egész helyzetet (például a szerződés közelgő lejártát), valamint László életkorát figyelembe véve nehéz arra számítani, hogy az NK Osijek milliós kártérítést kap, ha megvalósul az üzlet. A Városkertben ebben a kérdésben reálisak, így valószínűleg félmillió euró körüli kompenzációval is megelégednének.

A horvát lap cikkében arról is találgatnak, hogy ki pótolhatja Kleinheisler játékát az eszéki csapatban:

Kleinheisler az eszékiek egyik legerősebb láncszeme volt a szezon első felében. Hat gólt lőtt, húzta a nehéz helyzetben lévő csapatot, látványos gólt szerzett. Szinte mindegyik találata egy "kis műalkotás" volt, de a legnehezebb talán az lesz, hogy pótolja azt a nagyszerű energiát, ami a szereplések túlnyomó többségében az NK Osijek mezében sugárzott. Ennek az elkötelezettségnek és harciasságnak köszönhetően az eszéki közönség egyik legnagyobb kedvence lett. A futball azonban mindenekelőtt olyan üzlet, amelyben vannak bizonyos törvényszerűségek, amelyekkel össze kell egyeztetni. Hiszen Lászlónak ez lehet az utolsó esélye egy jövedelmezőbb szerződésre, hiszen hamarosan 29 éves lesz. Mindezt szükségszerűségként kell megérteni és elfogadni. Ha elmegy, nem kétséges, hogy hiányozni fog, de az esetleges távozása lehetőséget nyit néhány más, általunk erősnek hitt játékosok számára. Nyilvánvaló, hogy mindenekelőtt Kristijan Lovrićról beszélünk.

A támadósor bal oldali pozíciója természetes Lovrić számára. A szurkolók úgy üdvözölték, ahogy előtte még senkit, de eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Leginkább a súlyos ágyéksérülése miatt, amely műtétet igényelt, de egyéb sérülésekkel is küzdött. Most már egészséges, és már a Honved elleni első fellépésekor elkötelezettséget, vágyat és akaratot mutatott. Az egyetlen gólt is ő szerezte, és a fehér-kék mezes eddigi szerény teljesítményétől függetlenül továbbra is úgy gondoljuk (a horvát lap újságírója), hogy Lovrić játéktulajdonságaival képes pótolni Kleinheisler esetleges hiányát.

Kommentek

comments powered by Disqus