ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - A Debrecen Ion Gheorghe iránt érdeklődik?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkA Debrecen Ion Gheorghe iránt érdeklődik?

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A román gsp.ro információi szerint a görög OFI Kréta és egy meg nem nevezett lengyel csapat mellett a Debrecentől is kapott ajánlatot Ion Gheorghe, a Sepsiszentgyörgy 23 éves középpályása, aki a hírek szerint távozik a kovásznai csapattól. A román lap cikke a játékos jövőjével foglalkozik:

Ion Gheorghe (23) mindössze fél év után távozhat a Sepsiből. A kovásznai együttes tavaly nyáron ingyen hozta el, mert a Dinamo utánpótlásában pallérozódó középpályás szerződése lejárt az FC Voluntari csapatánál. Ion Gheorghe-t most a magyarországi Debrecen és a görög OFI Kréta keresi. A román lap úgy tudja, hogy egy lengyel klub is érdeklődik az átigazolás iránt, és a játékos is inkább Lengyelországba menne.

A tárgyalások szerint jó esély van arra, hogy a középpályás a télen ismét klubot vált, bár ingyen nem távozhat, hiszen még két és fél évig szerződés köti a Sepsihez. (A transfermarkt.de szerint jövő nyárig szól a szerződése, de elképzelhető, hogy a német portál információja rossz ebben az esetben. - zte.hu/transfer)

Ion Gheorghe pénzbe kerül

A kovásznai klub megmutatta, hogy nem könnyen mond le az általa fontosnak tartott játékosokról. A Sepsiszentgyörgy igazgatója, Hadnagy Attila most jelentette be, hogy visszautasította az Universita Craiova ajánlatát a balhátvéd poszton bevethető Andres Dumitrescuért. 

A Sepsi megengedheti magának, hogy szigorúan tárgyaljon, mert anyagilag mindig is stabil klub volt, nem függött a játékosok eladásából befolyó összegektől. 

Gheorghe a szezon első részében 16 mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. 23 évesen 160 alkalommal lépett pályára az élvonalban, ami figyelemre méltó teljesítmény, amikor a Dinamo - a klub, ahol felnőtt - ingyen lemondott róla, mert nem tartották elég jónak ahhoz, hogy az élvonalban is megállja a helyét.

Ion Gheorghe 1999. október 8-án született Bukarestben. A 174 cm magas, jobblábas támadó középpályás a fővárosi Dinamónál nevelkedett, majd 2018 nyarán igazolt a Voluntari gárdájához. A Sepsiszentgyörgy 2022. nyarán igazolta le a játékost, a transfermarkt.de szerint 2024. június 30-ig érvényes szerződése van a kovásznai együttesnél, piaci értékét 1,2 millió euróra becsüli a német portál.

Gheorghe az idei szezonban 16 bajnokin lépett pályára (739 perc) a román élvonalban, 2 gól és 2 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. 3 alkalommal a Konferencia Liga selejtezőjében is szóhoz jutott (209 percet töltött a pályán), illetve a román kupában (2 mérkőzés), és a Szuperkupa döntőn is pályára lépett, ahol a trófeát is magasba emelhette a Sepsi játékosaként.

Pályafutása számokban:
Román I.o (rájátszással, osztályozóval együtt): 166 mérkőzés, 16 gól, 22 gólpassz

Két évvel ezelőtti összeállítás Ion Gheorge játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus
Ion Gheorghe, Debreceni VSC, Sepsiszentgyörgy, Voluntari, Dinamo Bucuresti,