ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Karlo Bartolec Felcsúton folytatja pályafutását?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkKarlo Bartolec Felcsúton folytatja pályafutását?

| Felcsút

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A germanijak.hr információi szerint Karlo Bartolec, az NK Osijek 27 éves, ötszörös horvát válogatott jobbhátvédje Felcsúton folytatja pályafutását. A hírek szerint Bartolec azért szeretett volna távozni az eszéki klubtól, mivel René Poms irányítása alatt jóval kevesebb lehetőséget kapott, mint a korábbi vezetőedző, Nenad Bjelica edzősége idején. (Érdekesség, hogy Poms ősszel főleg a ZTE korábbi kölcsönjátékosát, Sime Grzant szerepeltette jobbhátvédként az eszéki csapatban).

A horvát lap hozzáteszi, hogy nincs hivatalos megerősítés Bartolec Magyarországra történő igazolásáról, azonban menedzseri körökből úgy értesültek, hogy már mindenben megegyeztek a felek. (A végén megjegyzik, hogy érdemes megvárni a hivatalos bejelentést, mivel a téli átigazolási időszakban már voltak olyan esetek, amikor 99%-ban biztosnak tűnő transzferek hiúsultak meg.)

Az előrehaladott tárgyalásokról egyébként a BalkanScout twitter-csatorna is beszámolt:

Bartolec az idei szezonban mindössze 7 bajnokin lépett pályára Eszéken (454 játékperc), míg a Konferencia Liga selejtezőiben 164 perc játéklehetőséget kapott (2 mérkőzésen), valamint a horvát kupában is szóhoz jutott egy alkalommal.

Karlo Bartolec 1995. április 20-án született Zágrábban. A 178 cm magas, ötszörös horvát válogatott jobbhátvéd a zágrábi Lokomotiva utánpótlásából 12 évesen került a Dinamo Zagreb fiataljaihoz. 2014 februárjában visszaigazolt a Lokomotiva Zagrebhez. Két és fél évvel később a dán élvonalbeli Nordsjaelland 600 ezer euróért megvásárolta játékjogát. Három évet töltött a dán együttesnél, majd szemet vetett rá az FC Köbenhavn, mely 2,67 millió euróért kivásárolta a Nordsjaellandtól. (A 2019/2020-as idényben szerepet kapott az Európa Liga csoportköréből továbbjutó, a kupasorozat negyeddöntőjéig menetelő koppenhágai együttesben.) Két évet töltött el Koppenhágában, majd 2021 nyarán hazatért, miután 250 ezer euróért megvásárolta az NK Osijek. Piaci értékét 400 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 nyarán jár le az eszéki csapatnál.

Pályafutása számokban:
Horvát válogatott: 5 mérkőzés
Horvát U-21-es válogatott: 5 mérkőzés

Horvát I.o: 83 mérkőzés, 1 gól, 8 gólpassz
Dán I.o (rájátszással): 130 mérkőzés, 9 gól, 21 gólpassz

2018-as összeállítás Bartolecről

Egy évekkel ezelőtti összeállítás az akkor 20 éves játékosról

Kommentek

comments powered by Disqus