ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Antonio Mance a Debrecenhez igazol?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAntonio Mance a Debrecenhez igazol?

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A horvát germanijak.hr információi szerint a Debreceni VSC együttesénél folytatja pályafutását Antonio Mance, az NK Osijek horvát támadója, aki korábban a Felcsút színeiben már szerepelt a magyar élvonalban.

Mance az idei szezonban 8 bajnokin lépett pályára az eszéki csapatban (összesen 88 játékperc), illetve egy Konferencia Liga (8 perc) és egy horvát kupamérkőzésen is szóhoz jutott.

Korábbi felcsúti időszaka alatt (2020/2021-es idény) 26 NB I-es találkozón játszott, 7 gól és 2 gólpassz fűződött a 27 éves, 189 cm magas támadó nevéhez.

Antonio Mance 1995. augusztus 7-én született Fiumében. A 189 cm magas, a labdával mindkét lábbal jól bánó, korábbi U-20-as válogatott középcsatár a Pomorac csapatából 2013 nyarán került a pulai Istra utánpótlásába, majd egy rövid időre visszakerült ismét a Pomorachoz kölcsönben. 2015 nyarán végleg távozott az isztriai együttestől, és Szlovéniába, az NK Domzale csapatába igazolt. Másfél évvel később, 2017 februárjában 300 ezer euróért megvásárolta játékjogát a szlovák AS Trencin. 2019 januárjában a francia Nantes vette kölcsön, azonban csak fél évet töltött el a gall együttesben (5 mérkőzésen összesen 43 percet játszott a francia élvonalban). A kölcsön lejártát követően az NK Osijek végleg megvásárolta a trencséni csapattól, méghozzá 1,3 millió euróért. Egy év elteltével kölcsönadták Felcsútra, ahol egy idényt töltött el. 2021 nyarán újabb kölcsön következett Mance számára, ezúttal a Bundesliga 2-ben szereplő Erzgebirge Aue vette kölcsön. 2022 januárjában visszatért Eszékre. Jelenlegi piaci értékét 500 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyarán jár le a horvát együttesnél.

Pályafutása számokban:
Horvát U-20-as válogatott: 2 mérkőzés

Horvát I.o: 60 mérkőzés, 11 gól, 5 gólpassz
Szlovák I.o (rájátszással): 52 mérkőzés, 21 gól, 3 gólpassz
Magyar I.o: 26 mérkőzés, 7 gól, 2 gólpassz
Német Bundesliga 2: 8 mérkőzés
Francia I.o: 5 mérkőzés
Szlovén I.o: 40 mérkőzés, 13 gól

Egy 2022-es összeállítás Mance játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus
Antonio Mance, Debreceni VSC, NK Osijek, Felcsút,