ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Hugo Vetlesen a Fraditól kapott ajánlatot?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkHugo Vetlesen a Fraditól kapott ajánlatot?

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A norvég tv2.no információi szerint a Ferencváros hivatalos ajánlattal kereste meg a Bodø/Glimt együttesét a közelmúltban, mivel a zöld-fehérek szerették volna leigazolni Hugo Vetlesent, a norvég együttes 22 éves, egyszeres norvég válogatott középső középpályását. (A 2022-es idény legjobb játékosának választottak a norvég élvonalban). A lap szerint a norvég klub visszautasította az ajánlatot, azonban a magyarok azóta is érdeklődnek a labdarúgó iránt. Vetlesenért egyébként egy Bundesligában szereplő német klub is érdeklődik, erősen fontolgatják, hogy hivatalos ajánlatot tesznek, azonban ezt eddig még nem tették meg.

Vetlesen az elmúlt idényben (a norvég bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik) kiemelkedő eredményeket produkált, 29 bajnokin lépett pályára a Bodø/Glimt színeiben, 16 gól és 12 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. Ősszel 8 BL-selejtezőn is szóhoz jutott (2 gól, 1 gólpassz - 721 perc alatt), illetve később az Európa Liga csoportkörében is a Bodø/Glimt húzóemberének számított (6 mérkőzés, 1 gól, 508 játékperc).

A transfermarkt.de szerint Vetlesen szerződése az év végén lejár, a norvég lap szerint a Bodø/Glimt nem állapított meg konkrét eladási árat Vetlesennel kapcsolatban, azonban nyilvánvaló, hogy nagyon sok pénzbe kerül annak, aki már januárban elvinné a Bodø/Glimt kulcsemberét.

A norvég lap Havard Sakariassent, a Bodø/Glimt sportmenedzserét is megkérdezte az ajánlatokról:

- Általában nem kommentáljuk ezeket a dolgokat. Annyit mondhatunk, hogy nagyszerű csapatunk van, sok jó, vonzó játékossal - mondja Sakariassen

Vetlesen 2023-ban egy rendkívül érdekes átigazolási célponttá válhat. A középpályásnak alig egy év van hátra a szerződéséből a Glimtben. Ha a Glimt nem adja el őt januárban, akkor a nyáron előszerződésről tárgyalhat egy leendő klubbal. Ez azt jelenti, hogy a Glimt ugyanabba a helyzetbe kerülhet, mint Ola Solbakken esetében, aki az AS Romához szerződött, miután szilveszterkor lejárt a szerződése a sárga mezes csapatnál.

- Hisz a jó megoldásokban

A Glimt edzője, Kjetil Knutsen negatívan nyilatkozott arról, hogy a játékos (Solbakken) végül úgy távozott a norvég futballból, hogy az átigazolási díjból a Glimt és régi klubjai, a Rosenborg és a Ranheim sem részesült.

- Nagyon tetszik, hogy a játékosok megteszik a következő lépést, de annak nem nagyon örülünk, hogy ezt így teszik. Úgy gondolom, hogy azoknak a kluboknak, akik segítették őket az útjukon, meg kell hagyni valamit - mondta Knutsen a Discovery-nek.

- Hugo Vetlesen szerződése szilveszterkor lejár. Tart attól, hogy ugyanolyan helyzetbe kerül, mint Ola Solbakken esetében?

- Nem igazán tudok ehhez mást hozzátenni, minthogy nem a félelem, hanem a jó megoldásokba vetett hit vezérel minket - mondta Sakariassen a TV 2-nek.

Frode Thomassen, a Bodø/Glimt klubigazgatója azt mondja, nem akarja kommentálni a játékosok váltásait.

Hugo Vetlesen kedden nem reagált a TV 2 megkeresésére, de karácsony előtt a következőket nyilatkozta, amikor a jövőről kérdezték:

- Megkértem Jimet (Solbakken, ügynök), hogy csak akkor hívjon, ha valami olyan dolog van, amiről tényleg tudnom kell. Nagyon boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és jól érzem magam Glimtben, de egyértelmű, hogy van bennem ambíció, illetve álom azzal kapcsolatban, hogy továbblépjek, ha jön a megfelelő ajánlat.

A Stabæk jogosult az eladási összeg bizonyos százalékára, amennyiben Vetlesen eladják a Glimtből, mielőtt a szerződése újévkor lejár.

Hugo Vetlesen 2000. február 29-én született Bærum-ban. Édesapja norvég, édesanyja francia nemzetiségű. A 174 cm magas, elsősorban középső középpályásként, de bal, és jobb oldali középpályásként is bevethető jobblábas labdarúgó a Haslum IF-ben ismerkedett meg a labdarúgással. Ezt követően a Stabaekhez igazolt, majd 2020 októberében került a Bodø/Glimt együtteséhez, amelynek színeiben kétszer is bajnoki címnek örülhetett (2020, 2021). 2022. áprilisában az ő találatának köszönhetően győztek 2-1-re az AS Roma elleni Konferencia Liga negyeddöntő találkozón. Piaci értékét 4,5 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 végén jár le a norvég klubnál.

Pályafutása számokban:
Norvég válogatott: 1 mérkőzés
Norvég U-21-es válogatott: 12 mérkőzés
Norvég I.o: 157 mérkőzés, 27 gól, 33 gólpassz

Friss összeállítás Vetlesenről

Egy szintén friss összeállítás

Kommentek

comments powered by Disqus