ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Owusu pár nap múlva a Ferencvároshoz igazol

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkOwusu pár nap múlva a Ferencvároshoz igazol

2023.január 26. 12:26:14 | Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az azerbajdzsáni azerisport.com információi szerint Kwabena Owusu a napokban elhagyja a Qarabag együttesét. A lap szerint megegyezett a Ferencvárossal, és hamarosan hivatalosan is távozik a Qarabag gárdájától, majd a támadó ezt követően Budapestre utazik. A cikkben megjegyzik, hogy végleges átigazolásról van szó Owusu esetében.

Owusu szerdán pályára lépett a Turan Tovuz elleni, 3-2-re megnyert idegenbeli bajnokin (csereként kapott 19 perc játéklehetőséget), de a fenti információk miatt vélhetően ez volt az utolsó mérkőzése a Qarabag színeiben.

Kwabena Owusu 1997. június 18-án született Accrában. A 182 cm magas, jobblábas, elsősorban középcsatárként bevethető játékos az idei szezonban eddig 18 bajnokin lépett pályára az azeri élvonalban, 5 gól és 3 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. A BL selejtezőiben 8/2 a mérlege, míg az EL csoportkörében 6 mérkőzésen, 3 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.

Pályafutását az SC Accra csapatában kezdte, majd 19 évesen Spanyolországba, a CD Toledo együttesébe igazolt. Később megjárta a CD Leganés, a Real Oviedo, az FC Cartanega, a Salamanca és a Córdoba csapatait is. 2020 januárjában igazolt a Qarabaghoz 300 ezer euró ellenében, majd 2021 nyarán egy évre kölcsönadták a török Ankaragücü gárdájának. A kölcsönadás lejártát követően a jelenlegi idényt már ismét a Qarabag együttesével kezdte meg. Piaci értékét 750 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyarán jár le az azerbajdzsáni bajnoknál.

Pályafutása számokban:
Ghánai U-23-as válogatott: 3 mérkőzés

Azerbajdzsáni I.o: 49 mérkőzés, 12 gól, 4 gólpassz
Török II.o: 21 mérkőzés, 7 gól, 4 gólpassz
Spanyol II.o (rájátszással): 15 mérkőzés
Spanyol III.o (több csoportban): 89 mérkőzés, 25 gól

Két évvel ezelőtti összeállítás Owusu játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus