ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Prijović iránt a Fradi és a Felcsút érdeklődött?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkPrijović iránt a Fradi és a Felcsút érdeklődött?

2023.január 26. 14:48:19 | Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A lengyel sportowefakty.wp.pl információi szerint az ausztrál Western United 13-szoros szerb válogatott támadója, Aleksandar Prijović iránt a Ferencváros és a Felcsút is érdeklődött a közelmúltban, azonban a játékos a hírek szerint inkább máshol folytatná pályafutását. A lengyel lap szerint Legia Warszawa szeretné megerősíteni a támadósorát, és a 32 éves csatár a hírek szerint szabadon távozhat az ausztrál élvonalban szereplő Western United együttesétől, amennyiben teljesíti azt a kitételt, hogy nem igazol másik ausztrál klubhoz.

A lap infomációi szerint Aleksandar Prijović most ingyen távozhat, annak ellenére, hogy még másfél évig érvényes szerződés köti az ausztrál klubhoz. A cikkben megjegyzik, hogy Prijović több, mint egy millió eurót keresne az ausztrál csapatnál, amennyiben kitöltené a 2024 nyaráig érvényes szerződését. A hírek szerint a Legia vezetői az elmúlt nyáron már megpróbálták megszerezni a játékost, azonban akkor még 2 millió eurót kértek érte az ausztrálok, így hiába egyeztek meg a játékossal (kisebb fizetést kapott volna, mint a Western United csapatánál), meghiúsult az átigazolás. A cikk szerint Aleksandar Prijović valószínűleg alacsonyabb bérrel is beérné Varsóban, viszont ezért cserébe hosszabb távú, 2,5 - 3 évre szóló szerződést szeretne aláírni, így kompenzálva az ausztrál fizetéséhez képest várhatóan csökkenő bérét.

Érdekesség, hogy a lengyel lap szerint Aleksandar Prijović iránt nem csak a Legia Warszawa érdeklődik, a hírek szerint Ciprusról az APOEL Nicosia és az Apollon Limassol, illetve Magyarországról a Ferencváros és a Felcsút is szívesen látná a 32 éves játékost, azonban a lengyelek szerint különböző okok (pl. anyagi) miatt a szerb játékos nem igazol a fenti klubokhoz. 

(Érdekesség, hogy Prijovics már dolgozott Csercseszovval a Legia Warszawa együttesénél, az orosz szakember irányítása alatt 28 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett - betalált a Napoli és a Midtjylland elleni Európa Liga csoportmérkőzésen is - illetve kiosztott 7 gólpasszt is.)

A cikk zárásaként megjegyzik, hogy Aleksandar Prijović másképp áll a Legiához, mivel itt érte el karrierje legnagyobb sikereit (kétszeres lengyel bajnok, egyszeres lengyel kupagyőztes), gólokat lőtt a Bajnokok Ligájában, és szívesen átélné ezt újra a varsói klub játékosaként.

Aleksandar Prijović 1990. április 21-én született St.Gallenben (Svájc). A 191 cm magas, 13-szoros szerb válogatott középcsatár az idei szezonban 7 bajnokin lépett pályára az ausztrál élvonalban, és 3 gólt szerzett ezeken a találkozókon.

Pályafutását az FC Rorschach csapatánál kezdte, majd a St.Gallen utánpótlásába került 2001-ben. 2007 nyarán, 17 évesen az olasz Parmához igazolt, majd egy évvel később az angol Derby County igazolta le. Itt kétszer is kölcsönadták, előbb a Yeovil Town, majd a Northampton gárdájának, ezt követően 2009 májusában visszatért a Derbyhez. 2010 februárjában hazatért Svájcba, az FC Sion csapatához. A svájci klub kétszer is kölcsönadta, előbb a Lausanne-Sport együttesének, majd a norvég Tromsö gárdájának. 2013 nyarán végleg távozott a Siontól, a svéd Djurgarden igazolta le 200 ezer euróért. A svéd csapatnál egy évet töltött el, majd a török másodosztályú Boluspor igazolta le 2014 nyarán. Egy évvel később a Legia Warszawa vásárolta meg a játékost 375 ezer euróért, másfél évet töltött a varsói együttesben. 2017 januárjában 2,9 millió euróért megvette a görög PAOK Szaloniki, és két évet töltött el a fekete-fehér színösszeállítású klubnál. 2019 januárjában újra eladták, ezúttal 10 millió eurót fizetett érte a szaúd-arábiai Al-Ittihad Jeddah együttese. Két és fél évet töltött az Arab-félszigeten, majd 2021 októberében Ausztráliába, a Western United csapatába igazolt. Egyszeres görög bajnok (PAOK, 2019), görög gólkirály (PAOK, 2017-18-as idény, 19 gól), háromszoros görög kupagyőztes, kétszeres lengyel bajnok, egyszeres lengyel kupagyőztes, egyszeres svájci kupagyőztes, valamint egyszeres ausztrál bajnok. A 32 éves támadó jelenlegi piaci értékét 750 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 nyaráig érvényes a Western Unitednél.

Pályafutása számokban:
Szerb válogatott: 13 mérkőzés, 2 gól
Svájci U-21-es válogatott: 2 mérkőzés

Svájci I.o: 51 mérkőzés, 6 gól, 3 gólpassz
Görög I.o (rájátszással): 55 mérkőzés, 35 gól, 4 gólpassz
Lengyel I.o: 44 mérkőzés, 13 gól, 8 gólpassz
Szaúdi I.o: 49 mérkőzés, 15 gól, 5 gólpassz
Ausztrál I.o (rájátszással): 34 mérkőzés, 16 gól, 6 gólpassz
Svéd I.o: 27 mérkőzés, 10 gól, 3 gólpassz
Norvég I.o: 26 mérkőzés, 4 gól, 2 gólpassz
Török II.o (rájátszással): 31 mérkőzés, 16 gól, 5 gólpassz
Angol III.o: 14 mérkőzés, 2 gól
Olasz I.o: 1 mérkőzés

Egy 2022-es összeállítás ausztrál gólokkal

Legszebb pillanatai a PAOK Szaloniki játékosaként

Kommentek

comments powered by Disqus