ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Baden Frederiksent kölcsönvenné a Fradi?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkBaden Frederiksent kölcsönvenné a Fradi?

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Luca Bendoni twitter-csatornáján megjelent információk szerint a Ferencváros kész ajánlatot tenni a korábbi Juventus-támadó, a jelenleg a holland Vitesse csapatához tartozó Nikolai Baden Frederiksen kölcsönvételéért. A 22 éves, elsősorban csatárként bevethető Baden Frederiksen az idei szezonban 13 holland bajnokin lépett pályára, és 2 gólt szerzett ezeken a találkozókon (521 perc játék), illetve a holland kupában egy mérkőzésen jutott szóhoz. (Ide kapcsolódik, hogy 2021 nyarán egy osztrák újságíró, Peter Linden már egyszer szóba hozta Baden Frederiksent a Ferencvárossal.)

Egy holland twitter-csatorna szerint viszont nem kölcsönadásról, hanem végleges átigazolásról van szó: A holland TransferInsideNL twitter-csatornán a következő információ jelent meg Baden Frederiksen átigazolásával kapcsolatban: A Ferencváros minden valószínűség szerint megvásárolja Baden Frederiksent a Vitesse-től, az eladási ár 1,5 millió euró körül lehet.

A holland de Gelderlander nevű újság szerint Baden Frederiksen kihagyta a Vitesse kedd délutáni, Feyenoord elleni felkészülési mérkőzését, mivel távozik a Vitesse csapatától. A dán az átigazolási időszak utolsó napját használja ki a Vitesse csapatától történő távozásra. Baden Frederiksen úton van Ferencvároshoz.

Az ötszörös dán U-21-es válogatott középcsatár, Nikolai Baden Frederiksen 2000. május 18-án született Odensében. A 179 cm magas, ballábas labdarúgó a Naesby utánpótlásában kezdte karrierjét, majd 2015-től a Nordsjaellandhoz került. 2018 nyarán a Juventus leigazolta 1,6 millió euróért, majd az olaszok előbb kölcsönadták a holland Fortuna Sittardnak, majd később az osztrák WSG Tirol együttesének. (21 évesen 18 gólt lőtt az osztrák élvonalban, ezzel második lett a góllövőlistán.) 2021 nyarán visszatért Torinóba, és 1,83 millió euróért megvásárolta játékjogát a holland Vitesse csapata. Piaci értékét 2,5 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 nyaráig érvényes a Vitesse gárdájánál. Elsősorban középcsatárként bevethető, de a két szélen is használható támadóként.

Pályafutása számokban:
Dán U-21-es válogatott: 5 mérkőzés
Holland I.o: 39 mérkőzés, 9 gól, 1 gólpassz
Osztrák I.o: 31 mérkőzés, 18 gól, 4 gólpassz
Dán I.o (rájátszással): 14 mérkőzés, 4 gól

Legszebb momentumai az osztrák bajnokságban

Baden Frederiksen a Vitesse játékosaként

Kommentek

comments powered by Disqus
Nikolai Baden Frederiksen, Ferencváros, WSG Tirol, Juventus, Nordsjaelland, Fortuna Sittard, Vitesse,