ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Malcom Edjouma a Ferencvároshoz igazol?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkMalcom Edjouma a Ferencvároshoz igazol?

2023.február 03. 22:55:42 | Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A román prosport.ro péntek esti információi szerint a Ferencváros együttesénél folytatja pályafutását Malcom Edjouma, az FCSB 26 éves francia-marokkói védekező középpályása. (Érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt a román lapok korábbi cikkei után, amikor a Videotonnal és a Ferencvárossal is szóba hozták a labdarúgót, azonban végül nem történt meg az átigazolás.)

A lap szerint Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa a CFR elleni rangadót megelőzően értékesítette a játékost a zöld-fehéreknek, akik a román hírforrás szerint 1,2 millió eurót (kb. 480 millió forint) fizetnek a játékosért. Edjouma az idei szezonban 18 bajnokin lépett pályára az FCSB színeiben, és 3 gól, illetve 3 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. A Konferencia Liga selejtezőiben 6 mérkőzésen 2 gólt szerzett, míg a csoportkörben 5 találkozón lépett pályára bukaresti színekben.

A középpályás a hírek szerint már Magyarországon van, ahol orvosi vizsgálat vár rá a szerződés aláírását megelőzően. A román cikk szerzője szerint Edjoumával pótolhatják a zöld-fehérek az Union Berlinhez távozott tunéziai válogatott középpályást, Aissa Laidounit.

Mint ismeretes, a téli szünetben a Videotonnal hozták szóba Edjoumát, azonban a fehérváriak végül a hondurasi Deybi Florest és a norvég Tobias Christensent igazolták le a középpályára Edjouma helyett. 

Malcom Edjouma 1996. október 8-án született Toulouse-ban. A 191 cm magas, francia-marokkói kettős állampolgárságú, jobblábas védekező középpályás a PSG utánpótlásából kikerülve játszott a Toulouse, illetve a Toulouse Fontaines Club utánpótlás csapataiban is. Fiatalon megjárta az SC Balma, a Chateauroux B, az ASM Belfort, a Concarneau, illetve a Lorient együtteseit is. 2019 januárjában a Lorient kölcsönadta a párizsi Red Star gárdájának, majd később a Chambly is kikölcsönözte a játékost. 2020 januárjában véglegesen távozott a Lorient csapatától, a román Viitorul csapata szabadon igazolhatóként szerződtette. Fél évvel később Belgiumba, a KSV Roeselare együtteséhez került, itt azonban csak egy hónapot töltött el. Néhány hónapig klub nélküli játékosnak mondhatta magát, majd 2021 februárjában a Botosani igazolta le a csapat nélküli focistát. 2022 februárjában 330 ezer euróért megvásárolta játékjogát jelenlegi csapata, a bukaresti FCSB gárdája, melyhez hosszú távú, 2026 nyaráig érvényes szerződés köti a 26 éves labdarúgót. A transfermarkt.de piaci értékét 1,2 millió euróra becsüli.

Az idei szezonban 18 bajnoki, 3 gól, 3 gólpassz a mérlege a román élvonalban, illetve 6 meccsen két gól fűződött a nevéhez a Konferencia Liga selejtezőiben. Az FCSB a második selejtező körből indulva a grúz Saburtalot, a Dunaszerdahelyt, illetve a norvég Vikinget búcsúztatva bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe is, ahol az angol West Ham United, a belga Anderlecht, illetve a dán Silkeborg fémjelezte kvartettben két pontot gyűjtve az utolsó, negyedik helyen zárt. Edjouma 5 mérkőzésen lépett pályára a csoportkörben (433 játékperc).

Pályafutása számokban:
román I.o (rájátszással együtt): 57 mérkőzés, 9 gól, 8 gólpassz
francia II.o: 21 mérkőzés
francia III.o: 52 mérkőzés, 2 gól
francia IV.o: 3 mérkőzés

Friss összeállítás a játékosról

 

Bemutató videó (az FCSB-hez igazolása előtt készült)

Kommentek

comments powered by Disqus