ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Bassey: Rosenborg vagy Torpedo Kutaiszi?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkBassey: Rosenborg vagy Torpedo Kutaiszi?

2023.február 05. 11:29:49 | Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A cseh isport.cz információi szerint a norvég Rosenborg vagy a grúz Torpedo Kutaiszi csapatánál folytathatja pályafutását a cseh Viktoria Plzen gárdának kölcsönadott ferencvárosi támadó, Fortune Bassey.

A hírek szerint a Viktoria Plzen már jelezte a Ferencvárosnak, hogy a tavasszal nem számítanak Bassey játékára, így a nigériai visszatér a zöld-fehérekhez, azonban ott sem lenne sok lehetősége a játékra, mivel Kwabena Owusu, Nikolai Baden Frederiksen és Ryan Mmaee is bevethető a zöld-fehérek támadósorában, de szükség esetén Marquinhos is játszhat csatárként.

Bassey a cseh élvonalban mindössze 321 perc játéklehetőséget kapott (12 mérkőzésen), 1 gól és 1 gólpassz fűződött a nevéhez. A BL-csoportkörben 5 alkalommal is pályára lépett a plzeni csapatban (131 játékperc).

A cseh lap is említi azt a szabályt (amelyet korábbi cikkünkben említettünk) amely szerint egy labdarúgó egy idényben maximum két klub színeiben léphet pályára. Bassey a 2022/2023-as szezonban már a Viktoria Plzen és a Ferencváros csapatában is szóhoz jutott, így harmadik klubhoz már nem igazolhat a jelenlegi idényben.

A cseh lap szerint erre a problémára a norvég Rosenborg, vagy a grúz Torpedo Kutaiszi jelentheti a megoldást, mivel náluk még nem kezdődött el az új szezon (mindkét pontvadászat tavaszi-őszi rendszerben zajlik), így Bassey ezzel kikerülné a fenti szabályt. (A norvég 2023-as és a grúz 2023-as idény kronológiailag a magyar bajnokság 2023/2024-as szezonjával fut egyszerre, csak hamarabb kezdődik, és már az ősz végén befejeződik.)

Kommentek

comments powered by Disqus