ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Ivan Fiolic Újpestre kerülhet?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkIvan Fiolic Újpestre kerülhet?

| Újpest FC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A horvát germanijak.hr információi szerint Ivan Fiolic, az NK Osijek 26 éves horvát támadó középpályása iránt az Újpest érdeklődik, a lap szerint az átigazolási ablak zárásakor könnyen elképzelhető, hogy végül a lila-fehérekhez igazol a középpályás. A hírek szerint komoly a magyar érdeklődés Fiolicsért, azonban még nem adtak zöld utat a játékos távozására az eszéki klubnál, ahol Ivica Kulesevic sportigazgató felel az átigazolásokért. A cikkben megjegyzik, hogy a magyar átigazolási időszak egy nappal korábban zárul (ma éjfélkor), mint a horvát, így nem sok idő van a döntésre ebben a helyzetben.

Ivan Fiolic az idei szezonban 9 bajnokin (543 perc), 2 Konferencia Liga selejtezőn (167 perc játék), illetve 1 horvát kupamérkőzésen lépett pályára.

Ivan Fiolic 1996. április 29-én született Zágrábban. A 176 cm magas, ballábas támadó középpályásként, illetve szélsőként mindkét oldalon bevethető játékos a Dinamo Zagreb utánpótlásában nevelkedett, majd kölcsönadták a helyi Lokomotivának. 2017 februárjában visszatért a Dinamóhoz, majd 2018 nyarán 2,5 millió euróért megvásárolta a belga KRC Genk együttese. Egy évvel később a belgák kölcsönadták a ciprusi AEK Larnacának, majd 2020 februárjában a lengyel Cracovia Kraków kölcsönözte ki. 2021 nyarán visszatért a Genkhez, azonban nem maradt tovább, és az NK Osijek együtteséhez igazolt. Az U-16-os korosztálytól kezdve végigjárta a korosztályos horvát válogatottakat, egészen az U-21-es nemzeti csapatig, ahol 9 alkalommal jutott szóhoz. Fiolic piaci értékét 950 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2024 nyaráig érvényes az eszéki klubnál.

Pályafutása számokban:
Horvát U-21-es válogatott: 9 mérkőzés

Horvát I.o: 109 mérkőzés, 16 gól, 17 gólpassz
Lengyel I.o: 33 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
Ciprusi I.o: 13 mérkőzés, 3 gól, 2 gólpassz
Belga I.o: 4 mérkőzés

2018-as összeállítás Fiolic játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus