ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Albán riport Eros Grezdával

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAlbán riport Eros Grezdával

| ZTE

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Eros Grezda, a ZTE "régi-új" játékosa volt a Panorama TV "Panorama Sport" nevű műsorának keddi vendége. Az albán válogatott támadó visszatért a ZTE együtteséhez, ahol reméli, hogy maga mögött hagyhatja az elmúlt évek problémáit, többek között a törökországi Manisaspornál szerzett kissé szerencsétlen élményeit.

Grezda elmondta, mit vár a második magyarországi időszakától, de beszélt a korábbi klubjainál eltöltött időszakokról, illetve az albán válogatottról is.

"Néhány napja írtam alá itt a ZTE-nél. Jól ismerem a klubot, ismerem a bajnokságot, mert már szerepeltem itt korábban. De az első alkalommal volt egy szerencsétlen időszakom, mert megsérültem, aztán sokáig COVID-os voltam, most visszatértem ide, és remélem, hogy ezúttal a lehető legjobban alakulnak a dolgok.

A sérülések nagyon lelassították a pályafutásomat, a karrierem alakulását. Nagy lépést tettem, amikor a Rangershez kerültem, de akkor kezdődtek a legnagyobb problémák, mert súlyosan megsérültem. Több műtéten is átestem. Amikor ilyen problémáid vannak, nehéz megtalálni önmagad bármelyik klubnál, és elkapni a ritmust. De nem adtam fel, jól edzek, és remélem, hogy jó formába kerülök.

Itt Európa a cél, és meg akarják nyerni a Magyar Kupát. Jelenleg a negyeddöntőben vagyunk. Jó esélyünk van a győzelemre, hiszen Magyarország két legjobb csapata kiesett. Mindannyian többet szeretnénk, de nekem az a balszerencsém, hogy a sérülések sokat hátráltattak, és olyan csapatot kellett találnom, amelyik értékel engem, és 100%-ban ismeri a képességeimet. Ezért jöttem ide.

Nem voltak jó tapasztalataim Törökországban, amikor elmentem, sérüléseim voltak a műtött lábamon. A fájdalmak csak fokozódtak, injekciókat kaptam, de nagyon hosszú pihenőre volt szükségem. Egy hónapig folyamatosan pihentem, jelenleg fájdalommentes vagyok, és készen állok a következő lépésre.

Sok szó esett arról, hogy Superiore-ba (albán I.osztály) térek vissza, és hogy őszinte legyek, soha nem beszéltem erről a Partizani Tirana vezetőivel, semmi konkrétum nem történt az ügyben. Nagyon meglepődtem, amikor olvastam, ezek csak a média spekulációi voltak, és az albán csapatoktól nem érkezett semmilyen ajánlat.

Az albán bajnokság mostanában fejlődik, ez a legjobb év az elmúlt 10-15 évben, hiszen sok csapat versenyképes. Sok minőségi játékos van, mint Bekim Balaj, Kristal Abazaj és mások, akik visszatértek Albániába játszani, ami azt jelenti, hogy a bajnokság színvonala emelkedik. Nem tudom, jelenleg még Európában szeretnék játszani, még fiatal vagyok, még ezekben a bajnokságokban szeretném magam látni. Soha nem lehet tudni, de jelenleg nem tervezem a hazatérést.

Steven Gerrard? Ő az a szakember, akinél profi játékosként soha nem volt jobb edzőm, ezt minden szempontból mondom. Volt frusztrációim azzal kapcsolatban, hogy fiatal vagyok, és több játékpercet akartam, de ez már a múlté. Ő a legjobb szakember, akivel valaha volt lehetőségem együtt dolgozni. Több érvem is volt, ezért többet akartam játszani, de ezek mára feledésbe merültek.

Hiányérzet? Skóciában nem volt, de azokban az években, amikor ott voltam, úgy gondoltam, hogy meg fogom tenni a lépést az angol Premier League-be, és hittem, hogy megvannak a képességeim hozzá, és még mindig hiszem, hogy megvannak azok. De a futball arról szól, hogy mindent együtt kell csinálni, szerencse és folytonosság kell hozzá. A probléma az volt, hogy nem sikerült jó szezont futnom, és bejutni a Premier League-be, ami az álmom volt, hogy oda kerüljek.

Hiányzik a válogatott? Nem játszottam Eddy Reja szövetségi kapitánynál, mióta ott volt, nem volt jó a kapcsolatom, az első meghívásom óta, amikor is lehűlt a kapcsolatunk. Amikor én mentem, 28 játékos volt ott, ez volt az első alkalom, sok játékost behívott, és felkészülési meccseket játszottunk. Én minden meccsen játszottam, aztán 11 a 11 ellen játszottunk, és ő nem tett be egyik csapatba sem - ok nélkül. Úgy döntöttem akkor, hogy elmegyek, és soha nem beszélek erről. 

Silvinho? (az új albán szövetségi kapitány) Boldog vagyok, amíg jönnek az eredmények és jól szerepelünk, a válogatottnak nincs szüksége Grezdára, vagy bárki másra, a válogatott a legjobbakat keresi, akikkel olyan eredményeket ér el, amilyeneket minden albán szeretne. Jelenleg egyáltalán nem gondolok erre, arra koncentrálok, hogy formába lendüljek, és ez a legfontosabb. Azután jöhet a válogatott, ha úgy gondolják, hogy segíthetek nekik, akkor hívhatnak. 

Magánélet? Grezda nagyon gyors mind a futballban, mind a magánéletben. Gyors lépést tettem, eljegyeztem és megnősültem, és nagyon boldog vagyok a feleségemmel" - mondta a riportban Grezda.

A videót ide kattintva lehet megtekinteni ->

Kommentek

comments powered by Disqus