ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Sheydayev konkrét ajánlatot kapott a Lokitól?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkSheydayev konkrét ajánlatot kapott a Lokitól?

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az azerbajdzsáni sportinfo.az információi szerint a Ferencvároshoz igazoló Kwabena Owusu után egy újabb Qarabag-játékos kerülhet Magyarországra Ramil Sheydayev személyében. A közelmúltban azeri lapok már írtak arról, hogy Ramil Sheydayev, a Qarabag 27 éves azeri válogatott támadója egy magyar élcsapattól is kapott ajánlatot (február elején erről honlapunkon is beszámoltunk), most azonban konkrét klubot említenek a 17 találatával a góllövőlistán második helyen álló támadóval kapcsolatban. A sportinfo.az szerint a Debrecen nagyon érdeklődik Sheydayev iránt, a cikk szerint a Loki két éves időtartamra szóló szerződést ajánlott az azeri válogatott támadónak.

A lap megjegyzi, hogy a Loki nagyon közel áll ahhoz, hogy az idei szezonban kiharcolja a nemzetközi kupaszereplést, 23 forduló után megszerzett 34 pontjával jelenleg a tabella 3.helyen áll.

A Qarabag szeretné megtartani Sheydaevet, a hírek szerint jobb feltételeket tartalmazó, két évre szóló új kontraktust ajánlott a támadónak. A cikk zárásaként megjegyzik, hogy Sheydaev májusra halasztotta a döntést a hosszabbításról, mivel külföldről kapott ajánlatokat.

Sheydayev az idei szezonban eddig 27 azeri bajnokin lépett pályára, 17 gól, valamint 5 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. A BL-selejtezők során 8 mérkőzésen kapott lehetőséget, és két gólpasszal segítette csapattársait, majd később az Európa Liga csoportkörében 6 találkozón 1 gólt szerzett. A Qarabag 3.helyen zárt csoportjában, így tavasszal a Konferencia Liga kieséses szakaszában is pályára lépett Sheydaeyev (a transfermarkt.de szerint jobbszélsőként játszott a 4-2-3-1-es formációban játszó együttesben a Gent elleni párharc során), azonban a Qarabag búcsúzott a további küzdelmektől.

Ramil Sheydayev 1996. március 15-én született Szentpéterváron. Elsősorban középcsatárként bevethető, de szélsőként is használható - mindkét oldalon - a jobblábas labdarúgó. A 27 éves, 52-szeres azeri válogatott támadó (9 gólt szerzett eddig a nemzeti csapatban) a Zenit utánpótlásában kezdte karrierjét, majd kölcsönadták a Rubin Kazanynak 2015 nyarán. Egy évvel később 169 ezer euróért megvásárolta a török Trabzonspor a szentpétervári együttestől. A török klubnál nem sikerült meghatározó játékossá válnia az akkor 21 éves labdarúgónak, ezért előbb kölcsönadták Zsolnára (MSK Zilina) a szlovák bajnokságba 2017 februárjában, majd jelenlegi klubja is kikölcsönözte a török gárdától. 2018 nyarán végleg távozott a Trabzonsportól, az orosz KS Szamara igazolta le. Egy évvel később a moszkvai Dinamóhoz került, azonban fél évet töltött csak az orosz fővárosban, 2020 februárjában az azerbajdzsáni Sabah FK igazolta le. Másfél évet töltött az azeri kiscsapatnál, majd 2021 nyarán jelenlegi klubjához, a Qarabaghoz igazolt. Piaci értékét 800 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyarán jár le az azeri bajnokcsapatnál. Kétszeres azeri bajnok (Qarabag), egyszeres szlovák (MSK Zilina), illetve egyszeres orosz bajnok (Dinamo Moszkva).

Pályafutása számokban:
Azerbajdzsáni válogatott: 52 mérkőzés, 9 gól
Azerbajdzsáni U-21-es válogatott: 2 mérkőzés
Orosz U-21-es válogatott: 13 mérkőzés, 8 gól

Azerbajdzsáni I.o: 95 mérkőzés, 31 gól, 10 gólpassz
Orosz I.o (rájátszással): 34 mérkőzés, 4 gól, 3 gólpassz
Szlovák I.o: 13 mérkőzés, 5 gól, 2 gólpassz
Török I.o: 1 mérkőzés

Gólok, gólpasszok a legutóbbi idényből

Két évvel ezelőtti összeállítás Sheydayev játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus