ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Edjouma ismét téma lehet a Fradinál?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkEdjouma ismét téma lehet a Fradinál?

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A román prosport.ro információi szerint amennyiben a Ferencváros nem tudja végleg megszerezni Mehdi Boudjemaa-t a Hataysportól, abban az esetben a zöld-fehérek leigazolhatják Malcom Edjoumát, a bukaresti FCSB középpályását, akit a téli átigazolási időszakban már szóba hoztak a Fradival, de a Videoton érdeklődéséről is beszámoltak korábban vele kapcsolatban.

A lap szerint Edjouma sorsa azon múlik, hogy sikerül-e a Ferencvárosnak Mehdi Boudjemaa-t végleg megszerezni a török Hataysportól, akit a török bajnokság félbeszakadása (a földrengés miatt) után vettek kölcsön a zöld-fehérek a szezon végéig. A román lap szerint a Ferencváros szeretne élni a Boudjemaa szerződésében lévő kivásárlási opcióval, azonban az eredetileg megbeszéltnél alacsonyabb összeget szeretnének fizetni érte.

A prosport.ro szerint amennyiben nem sikerül megegyezni Boudjemaa átigazolásáról a Hataysporral, csak abban az esetben jöhet szóba Edjouma leigazolása, és ennek érdekében a zöd-fehérek újraindították a tárgyalásokat az FCSB-vel.

A cikk szerint Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa a télen másfél millió eurót kért a játékosért, viszont a középpályás tavasszal megsérült (izomszakadást szenvedett az Universitatea Craiova elleni, 2-1-re megnyert találkozó előtt, így Franciaországban lábadozik jelenleg.), és emiatt kikerült a kezdőcsapatból, így már 1-1,2 millió euró közötti összegért is eladnák Edjoumát, akinek 2026 nyaráig élő szerződése van az FCSB együttesénél.

Edjouma a sérüléséig összesen 29 bajnokin (rájátszással együtt) lépett pályára az idei szezonban, 9 gól és 3 gólpassz fűződött a nevéhez. A Konferencia Liga selejtezőkön hatszor jutott szóhoz (két gólt lőtt), majd a csoportkörben 5 mérkőzésen ölthette magára az FCSB szerelését.

Malcom Edjouma 1996. október 8-án született Toulouse-ban. A 191 cm magas, francia-marokkói kettős állampolgárságú, jobblábas védekező középpályás a PSG utánpótlásából kikerülve játszott a Toulouse, illetve a Toulouse Fontaines Club utánpótlás csapataiban is. Fiatalon megjárta az SC Balma, a Chateauroux B, az ASM Belfort, a Concarneau, illetve a Lorient együtteseit is. 2019 januárjában a Lorient kölcsönadta a párizsi Red Star gárdájának, majd később a Chambly is kikölcsönözte a játékost. 2020 januárjában véglegesen távozott a Lorient csapatától, a román Viitorul csapata szabadon igazolhatóként szerződtette. Fél évvel később Belgiumba, a KSV Roeselare együtteséhez került, itt azonban csak egy hónapot töltött el. Néhány hónapig klub nélküli játékosnak mondhatta magát, majd 2021 februárjában a Botosani igazolta le a csapat nélküli focistát. 2022 februárjában 330 ezer euróért megvásárolta játékjogát jelenlegi csapata, a bukaresti FCSB gárdája, melyhez hosszú távú, 2026 nyaráig érvényes szerződés köti a 26 éves labdarúgót. A transfermarkt.de piaci értékét 1,5 millió euróra becsüli.

Az idei szezonban 29 bajnoki, 9 gól és 3 gólpassz a mérlege a román élvonalban, illetve 6 meccsen két gól fűződött a nevéhez a Konferencia Liga selejtezőiben. Az FCSB a második selejtező körből indulva a grúz Saburtalot, a Dunaszerdahelyt, illetve a norvég Vikinget búcsúztatva bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe is, ahol az angol West Ham United, a belga Anderlecht, illetve a dán Silkeborg fémjelezte kvartettben két pontot gyűjtve az utolsó, negyedik helyen zárt. Edjouma 5 mérkőzésen lépett pályára a csoportkörben (433 játékperc).

Pályafutása számokban:
román I.o (rájátszással együtt): 68 mérkőzés, 15 gól, 8 gólpassz
francia II.o: 21 mérkőzés
francia III.o: 52 mérkőzés, 2 gól
francia IV.o: 3 mérkőzés

Friss összeállítás a játékosról

 

Bemutató videó (az FCSB-hez igazolása előtt készült)

Kommentek

comments powered by Disqus