ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Cebrail Makreckis 3 évre aláírt a Fradinál?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkCebrail Makreckis 3 évre aláírt a Fradinál?

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A bolgár gong.bg információi szerint Cebrail Makreckis, a bolgár élvonalban szereplő Pirin Blagoevgrad 23 éves középpályása 3 évre aláírt a Ferencvárosnál.

A lap szerint Makreckis szabadon igazolhatóként érkezik a zöld-fehérekhez, mivel szerződése az idény végén lejár a Pirin együttesénél.

A cikkben megjegyzik, hogy Makreckis a közelmúltban járt Budapesten, ahol mindenre kiterjedő orvosi vizsgálaton vett részt. Mint ismert, a középpályás a Heber elleni bajnokin szenvedett sérülést, és minden bizonnyal már nem lép pályára a jelenlegi idényben.

A cikk zárásaként megjegyzik, hogy az egyiptomi gyökerekkel és német útlevéllel rendelkező Makreckis a jelenlegi idény kezdetén érkezett Blagoevgrádba. Télen majdnem a Levszki Szófiához igazolt, de az üzlet végül nem köttetett meg a felek között. Az elmúlt hónapokban több bolgár klub, köztük a CSKA Szófia is érdeklődött a játékos iránt.

Makreckis idei szezonban 23 bajnokin (alsóházi rájátszással együtt) lépett pályára és 1 gólt szerzett ezeken a találkozókon, illetve egy bolgár kupamérkőzésen is szóhoz jutott.

Cebrail Makreckis (Cebo becenévre hallgat) Németországban (Aachen) született 2000. május 10-én. A 181 cm magas, lett-marokkói kettős állampolgárságú jobblábas játékos a transfermarkt.de szerint elsősorban támadó középpályásként bevethető. (Németországban többnyire valóban támadó középpályásként használták, azonban egyes bolgár szurkolók szerint a Pirin együttesében már visszavontabb szerepkörben, box-to-box középpályást játszik, és ezen a poszton a bolgár bajnokság egyik legjobbjának számít.)

Makreckis a Bayer Leverkusen utánpótlásában 7 évet töltött el 2010 és 2017 között, majd a Bergisch Gladbach csapatához került kölcsönbe 2017 nyarán. A kölcsön lejártát követően a leverkuseni U-19-es csapattól távozott, és a Bonner SC-hez igazolt. 2020 nyarán a Borussia Dortmund második csapatához került, majd másfél évvel később a berlini Viktoria igazolta le.

2022 januárjában, a Viktoria Berlinhez történő igazolásakor az alábbi jellemzést adták róla a német klub honlapján:

Benedetto Muzzicato, a Viktoria Berlin vezetőedzőjének véleménye:

"Cebo fiatal, jó nevelést kapott, és a szezon első felében szerzett harmadosztályú tapasztalattal rendelkezik. A Borussia Dortmundnál nagyon jó szinten edzett. Számunkra Cebo egy nagyon flexibilis játékos, akit a középpálya közepén szeretnék látni, még akkor is, ha a Dortmundnál a dinamizmusa és a gyorsasága miatt a szélen használták. Azonban én is szeretem, ha dinamikus játékosok vannak középen, és Cebo bebizonyította, hogy technikailag jó, hatékony megoldásokat talál a nyomás alatt álló helyzetekben, és jó a befejezéseknél. Minden bizonnyal gazdagítani fog minket, ha sikerül kiaknázni a benne rejlő potenciált."

Rocco Teichmann sportigazgató:
"Örülök, hogy a Borussia Dortmund II illetékeseivel közösen sikerült megállapodnunk. Cebo olyan játékos, aki a mentalitása miatt nagy hozzáadott értéket hoz a csapatunkba. Ha figyelembe vesszük, hogy eddig egy gólt lőtt, és egy asszisztot adott rövid szereplései során, ez már tisztességesnek mondható. De azt is tudjuk, hogy több van benne."

2022 nyarán igazolt Bulgáriába, az élvonalbeli Pirin Blagoevgrad együttesébe. A transfermarkt.de szerint piaci értéke 250 ezer euró, szerződésének lejárati idejéről nincs információ a német portálon. (Bolgár lapok szerint a jelenlegi idény végéig szóló szerződése van a Pirin együttesénél.)

Pályafutása számokban:

Lett U-19-es válogatott: 7 mérkőzés, 1 gól

Bolgár I.o (rájátszással): 23 mérkőzés, 1 gól
Német III.o: 32 mérkőzés, 1 gól, 2 gólpassz
Német IV.o: 32 mérkőzés, 1 gól

A gong.bg által készített friss összeállítás Makreckis játékáról

Makreckis egyetlen találata a bolgár élvonalban (A Pirin 2.gólját lőtte május 4.-én a Botev Plovdiv elleni, 4-2-re elvesztett hazai találkozón)

Makreckis legszebb pillanatai a Dortmund II csapatában a Homberg elleni találkozón (sárga, 27-es mezben)

Egyiptomi összeállítás Makreckis játékáról (aki a hírek szerint egyiptomi felmenőkkel is rendelkezik) a Dortmund második csapatának színeiben

Kommentek

comments powered by Disqus
Cebrail Makreckis, Pirin Blagoevgrad, Borussia Dortmund, Bonner SC, Bayer Leverkusen, Bergisch Gladbach, Ferencváros,