ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Zachariassen-interjú Norvégiából

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkZachariassen-interjú Norvégiából

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A Ferencváros 29 éves norvég labdarúgója, Kristoffer Zachariassen a Discovery-nek nyilatkozott a közelmúltban magyarországi légióskodásáról. A norvég Eurosport által publikált beszélgetésben több téma is szóba került:

Az Eliteserienben a Sarpsborg 08 és a Rosenborg színeiben is tündökölt. Két évvel azután, hogy elhagyta Norvégiát, a norvég labdarúgó Magyarországon telepedett le. Kristoffer Zachariassen immár két egymást követő bajnoki címmel büszkélkedhet a magyar élvonalban.

Ferencváros játékosa rendszeresen szerepelt az elmúlt két, elég hosszúra nyúlt magyarországi idényben.

" - Ez egy borzasztóan hosszú szezon volt. Az első része nagyon jó volt, aztán a második felében kicsit fordulatosabb. De összességében egy fantasztikus szezon." - mondta a 29 éves játékos a Discovery-nek.

A SIKER FOLYTATÓDIK

A Sotra-i fiú 2021 nyarán igazolt a magyar klubhoz. Azóta összesen 20 gólt és 10 asszisztot jegyzett a Ferencváros színeiben. Az idei szezon kiválóan indult, Zachariassennek és a klubnak is egyaránt.

" - A saját teljesítményem eléggé hasonlít a csapat többi tagjáéhoz. Karácsonyig bezárólag nagyon jól kezdtük a szezont, listavezetők voltunk a bajnokságban és bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe.

Zachariassen és a csapat is sikeresen szerepelt az idei szezonban az Európa Ligában. A csapat megnyerte a csoportját a Monaco, a Trabzonspor és a szerb Crvena Zvezda előtt. A Rosenborg és a Sarpsborg korábbi játékosa három gólt szerzett a csoportkörben, mielőtt a csapat az első kieséses körben a német Bayern Leverkusen ellen búcsúzott.

Karácsony után azonban kissé visszaesett a teljesítményük, de végül jól zárult az idény.

" - Az én teljesítményem, ahogy a csapat többi tagjának teljesítménye sem volt egészen a helyén. Aztán volt egy kis balszerencsénk az utolsó mérkőzéseken, de összességében egy nagyon jó szezont tudhatunk magunk mögött. Jó volt felemelni a trófeát, így most pedig a jól megérdemelt szabadságra mehetünk" - mondta.

KÜLÖNBSÉG NORVÉGIÁHOZ KÉPEST

Két külföldi szezon után Zachariassen azt mondja, hogy jelentős különbséget tapasztal a magyarországi lelátói kultúrában ahhoz képest, ami Norvégiában volt.

" - Különösen, amikor ilyen európai meccseken játszunk, őrületesen jó a szurkolás a lelátókon. Mind a meccs előtt, mind a meccs alatt és után is. Hihetetlenül jó érzés, hogy tele vannak a lelátók" - mondja.

Rámutat néhány jelentős különbségre is a Norvégiában játszott futballhoz képest.

" - Úgy érzem, hogy Norvégiában talán egy kicsit jobb a tempó, de itt egyénileg képzettebbek a játékosok. Itt egy kicsit jobban összpontosítanak más dolgokra, alacsonyan tartják a nyomást, és hagyják, hogy a másik csapat átvegye az irányítást, amikor náluk van a labda. Valószínűleg ez a legnagyobb különbség, míg Norvégiában a dolgok egy kicsit gyorsabban mennek oda-vissza" - mondja.

VILÁGOSAN LÁTJA A JÖVŐT

A szimpatikus bergeni születésű játékos azt mondja, kicsit nehéz volt beilleszkedni egy új országba, amikor közel két évvel ezelőtt Magyarországra érkezett.

" - Valóban, először nagy volt a váltás számomra az új nyelvvel és kultúrával. De az első hat hónap után jól alakultak a dolgok, nagyszerűen beilleszkedtem, és jóbarátokat szereztem a csapatban. Nagyon szép az itteni kultúra, mind nekem, mind a családomnak. Szóval nagyon élvezzük.

A 29 éves játékos szerződése két év múlva jár le, és Zachariassen világosan fogalmazott a magyarországi jövőjével kapcsolatos gondolatairól.

" - Ez nem olyasmi, amin most gondolkodom. Ahogy mondtam, szeretek itt lenni, és ez egyáltalán nem foglalkoztat. Elsősorban lesz egy jó nyaralás, amikor hazautazom Bergenbe. Az elmúlt években nem sokszor utaztam haza a sok meccs stb. miatt, szóval jó lesz hazajönni és egy kicsit pihenni" - zárta.

forrás: eurosport.no

Kommentek

comments powered by Disqus