ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Abu Fani: A Fradi ötször módosított ajánlatán

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAbu Fani: A Fradi ötször módosított ajánlatán

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az izraeli sport5.co.il ma esti cikkében Mohammed Abu Fani jelenlegi helyzetével foglalkozik. A lap szerint a Ferencváros már ötször módosított az ajánlatán, és már csak 100 ezer euró választja el az üzletfeleket a megegyezéstől, illetve a jövőbeli eladási árból fizetendő százalékos részesedés tekintetében is van még véleménykülönbség a két fél között.

Abu Fani a Maccabi Haifa egyik legfontosabb játékosának számított az elmúlt évek során, már az elmúlt nyáron is szeretett volna távozni, és most a Ferencvárostól van ajánlata. A Maccabi Haifa 1,5 millió eurót (kb. 550 millió forint) és a jövőbeli eladási ár 20%-át kéri, az eredeti kivásárlási záradék 2 millió eurós összeget tartalmazott. 

Miután az eredeti ajánlathoz képest a Ferencváros már ötször javított az ajánlatán, a magyar klub jelenleg 1,4 millió eurót (kb. 515 millió forint) és a jövőbeli eladási ár 12,5%-át ajánlja az izraeli klubnak. Haifában tisztázták, hogy azért csökkentették az eredeti kivásárlási összeget, hogy ne álljanak Abu Fani útjába, aki mint tudjuk, az elmúlt nyáron is távozni akart. Ugyanakkor a haifai zöldek azt is egyértelművé tették, hogy ha maradni akar, akkor megemelik a fizetését. A lap szerint várhatóan a Maccabi Haifa és Ferencváros végül eljut a megegyezésig, hiszen maga a játékos is nagyon elszánt a távozásra.

Abu Fani fizetése jelenleg 250 ezer dollár (kb. 86 millió forint), míg a Ferencvárosnál az első szezonjában 520-620 ezer dollár (180-213 millió forint) között mozog majd a fizetése, attól függően, hogy melyik európai csoportkörben szerepel majd a magyar klub. A szerződés négy évre szól, és idényenként frissül. A játékos személyesen kérte a Maccabi Haifát, hogy fogadják el a magyar bajnok ajánlatát. Jelenleg százezer euró a különbség az átigazolási díjban, valamint Abu Fani jövőbeni eladási árából járó százalékos részesedés tekintetében.

Kommentek

comments powered by Disqus