ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - A szerbek szerint Pesics a Fradihoz igazol

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkA szerbek szerint Pesics a Fradihoz igazol

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A szerb zurnal.rs ma reggeli információi szerint Aleksandar Pešić, a Crvena Zvezda 31 éves támadója a Ferencvároshoz igazol. A lap szerint a zöld-fehérek másfél millió eurót (kb. 550 millió forintot) fizetnek a labdarúgó játékjogáért.

Pesics az idei szezonban 28 szerb bajnokin lépett pályára, 11 gól és 7 gólpassz fűződött a nevéhez ezeken a találkozókon. A BL-selejtezőkön 3 alkalommal jutott szóhoz (219 játékperc), két gólt és egy gólpasszt jegyzett a belgrádi csapat színeiben. Az Európa Liga csoportkörében mind a 6 összecsapáson pályára lépett (1 gól és 1 gólpassz 466 perc alatt, a gólpasszt a Ferencváros elleni, 4-1-re megnyert hazai találkozón adta.). A szerb kupában 3 mérkőzésen 2 gól és 1 gólpassz volt a mérlege, góljainak köszönhetően ezt a trófeát is begyűjtötték az idény végén.

Aleksandar Pešić 1992. május 31-én született Nisben. A 190 cm magas, jobblábas középcsatár szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgással, 2003-ig a helyi csapat utánpótlásában játszott, majd 2004-től 2006-ig a belgrádi Partizan, majd 2006-tól 2008-ig a Radnicski Nis utánpótlásában szerepelt. 16 évesen, 2008 nyarán a görög OFI Kréta U-19-es csapatához került, majd egy évvel később felkerült a felnőtt gárdához. Másfél évvel később, 2011 januárjában Moldovába, a Sheriff Tiraspolhoz került, majd 2013 nyarán hazatért a Jagodina együttesébe. Egy évvel később, 2014 nyarán 800 ezer euróért megvásárolta játékjogát a francia Toulouse, ahol két idényt töltött el. 2016 nyarán kölcsönadták egy idényre az olasz Atalanta gárdájának.

2017 nyarán hazatért, mivel 750 ezer euróért megvásárolta játékjogát a Crvena Zvezda. Ebben az idényben 25 gólt szerzett a bajnokságban és gólkirályi címet szerzett. Egy évvel később 4,2 millió euróért kivásárolta szerződéséből az Al Ittihad együttese, majd fél évvel később kölcsönadták Dél-Koreába, a fővárosi FC Seoul gárdájának. A kölcsönadást követően 2020 októberében végleg távozott az Al Ittihadtól, és Izraelbe, a Maccabi Tel-Avivhoz igazolt. Itt egy idényt töltött el, majd 2021 nyarán Törökországba, a Fatih Karagümrük csapatához igazolt.

2022 nyarán ismét hazatért a Crvena Zvezdához, a belgrádi klub 1 millió eurót fizetett a törököknek a támadó játékjogáért. A transfermarkt.de szerint piaci értéke 2,8 millió euró, szerződése 2025 nyarán jár le a belgrádi klubnál. Kétszeres szerb bajnok, egyszeres szerb kupagyőztes, egyszeres izraeli kupagyőztes, illetve egyszeres moldáv bajnok. Négyszer szerepelt az Európa Liga csoportkörében aktuális csapataival (kétszer a Crvena Zvezda, egy-egy alkalommal a Maccabi Tel-Aviv, illetve a Sheriff Tiraspol színeiben).

Pályafutása számokban:

Szerb válogatott: 1 mérkőzés (2016 novemberében)
Szerb U-21-es válogatott: 14 mérkőzés, 3 gól

Szerb I.o (rájátszással): 85 mérkőzés, 49 gól, 27 gólpassz
Olasz I.o: 6 mérkőzés
Francia I.o: 57 mérkőzés, 8 gól, 7 gólpassz
Török I.o: 31 mérkőzés, 14 gól, 4 gólpassz
Moldáv I.o: 25 mérkőzés, 6 gól
Izraeli I.o (rájátszással): 23 mérkőzés, 10 gól
Dél-Koreai I.o (rájátszással): 26 mérkőzés, 10 gól, 1 gólpassz

Összeállítás Pesics játékáról

Kommentek

comments powered by Disqus