ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Abu Fani a Ferencvárosnál folytatja?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAbu Fani a Ferencvárosnál folytatja?

| Ferencváros

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az izraeli one.co.il ma reggeli cikke szerint megszületett a megegyezés Mohammed Abu Fani ügyében, a középpályás a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A lap szerint a Maccabi Haifa 1,5 millió eurót kap a játékosért, illetve a jövőbeni eladása esetén az eladási ár 20%-a is az izraeli klubot illeti majd meg.

A cikkben megjegyzik, hogy ez a szerződés nagy előrelépés Abu Fani számára is, hiszen az eddigi 220 ezer eurós (idényenként) fizetését követően a Ferencvárosnál négy szezon alatt kb. 2 millió eurót fog majd keresni.

Abu Fani az idei szezonban 33 izraeli bajnokin lépett pályára (rájátszással együtt), és 4 gólt, illetve 4 gólpasszt jegyzett ezeken a találkozókon. A Bajnokok Ligája selejtezőjében 5 mérkőzésen 1 gólt szerzett, majd a BL-csoportkörében mind a 6 összecsapáson szóhoz jutott (399 játékperc).

A transfermarkt.de szerint 164 cm magas (egyes források szerint 171, illetve 172 cm) Abu Fani a középpálya tengelyében minden szerepkörben bevethető.

Mohammed Abu Fani 1998. április 27-én született Kafr-Qara nevű településen. A 25 éves középpályás a Maccabi Haifa utánpótlásában nevelkedett, majd 2017 szeptemberében kölcsönadták a Hapoel Ramat Gan együttesének, majd ezt követően két időszakban is a Hapoel Hadera csapatában szerepelt kölcsönjátékosként. 2020 nyarán tért vissza a Maccabi Haifához a kölcsönadásból. A haifai klub színeiben háromszoros izraeli bajnoknak, illetve egyszeres szuperkupa győztesnek mondhatja magát. A transfermarkt.de 1,2 millió euróra becsüli piaci értékét, szerződése 2026 nyaráig érvényes a Maccabi Haifánál.

Pályafutása számokban:

Izraeli válogatott: 14 mérkőzés
Izraeli U-21-es válogatott: 8 mérkőzés

Izraeli I.o (rájátszással együtt): 149 mérkőzés, 15 gól, 13 gólpassz
Izraeli II.o: 26 mérkőzés, 2 gól

Abu Fani legszebb momentumai a 2021-2022-es idényben (Maccabi Haifa)

Egy hosszabb összeállítás a játékosról

Kommentek

comments powered by Disqus