ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - A Diósgyőr Joãozinho iránt érdeklődik?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkA Diósgyőr Joãozinho iránt érdeklődik?

| Diósgyőri VTK

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Az azerbajdzsáni sportinfo.az információi szerint az azeri élvonalban szereplő Sabah együttese szeretné leigazolni Joãozinhót, a portugál Estoril 34 éves portugál balhátvédjét. A lap szerint az azeri klub mellett a Diósgyőri VTK is érdeklődik a játékos iránt.

A cikkben megjegyzik, hogy a rutinos labdarúgót 2024 nyaráig élő szerződés köti az Estoril együtteséhez. A Sabah és a DVTK érdeklődéséről egyébként a portugál "A Bola" nevű lap is beszámol. (A BOLA úgy tudja, hogy a DVTK és a Sabah listáján is szerepel a balhátvéd a következő szezonra szóló lehetséges erősítések között.)

Joãozinho, az Estoril csapatkapitánya az idei szezonban 30 portugál élvonalbeli találkozón lépett pályára, és 1 gól, illetve 4 gólpassz fűződött a nevéhez (2580 játékperc).

A 185 cm magas, ballábas Joãozinho (teljes nevén João Carlos Reis Graça) 1989. július 2-án született Lisszabonban. A leginkább balhátvédként, de bal oldali középpályásként és balhátvédként is bevethető labdarúgó a CCD Olivais Sul csapatánál kezdte karrierjét, később megjárta a Moscavide és a Mafra csapatait is. 22 éves korában a Beira-Mar vette kölcsön, majd végleg megszerezték játékjogát a Mafra együttesétől. 2013-ban az akkor 24 éves játékost a lisszaboni Sporting vette kölcsön, piaci értéke ekkor elérte a 2,5 millió eurót. A kölcsönadás lejártával nem marasztalták Lisszabonban, hanem 500 ezer euróért értékesítették játékjogát az SC Bragának. A Braga egy év után, 2014 nyarán kölcsönadta a Sheriff Tiraspolnak, majd ezt követően kölcsönben szerepelt a román Astra Giurgiu, és a portugál U. Madeira együtteseinél is. 2016 nyarán végleg távozott a Bragától, és a belga Kortrijk igazolta le. Egy évvel később hazatért a Tondela csapatához, itt két esztendőt töltött el. 2019 nyarán a ciprusi APOEL Nicosia igazolta le. 2020 januárja óta a portugál Estoril Praia labdarúgója, szerződése 2024 nyaráig érvényes a luzitán együttesnél, melynek színeiben az elmúlt két idényben összesen 63 portugál élvonalbeli találkozón lépett pályára. Piaci értékét 200 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de.

Két klub színeiben is pályára lépett az Európa Liga csoportkörében, összesen 3 mérkőzésen jutott szóhoz. (APOEL Nicosia, Astra Giurgiu)

Pályafutása számokban:

Portugál I.o: 223 mérkőzés, 3 gól, 17 gólpassz
Portugál II.o: 46 mérkőzés, 1 gól, 5 gólpassz
Belga I.o (rájátszással): 26 mérkőzés, 1 gólpassz
Ciprusi I.o: 5 mérkőzés
Román I.o: 4 mérkőzés, 1 gól
Moldáv I.o: 3 mérkőzés

A Marítimo elleni bajnokin szerzett találata (2023. május)

 A 2021/22-es idényben a Pacos de Ferreira elleni mérkőzésen is betalált

Kommentek

comments powered by Disqus