ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Álex Vallejo a DVTK játékosa lesz?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkÁlex Vallejo a DVTK játékosa lesz?

| Diósgyőri VTK

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

Eugenio González Aguilera, lengyel labdarúgással foglalkozó spanyol újságíró twitter csatornájának információi szerint a DVTK együttesénél folytathatja pályafutását Álex Vallejo, a lengyel élvonalbeli Stal Mielec 31 éves spanyol védekező középpályása.

Az újságíró szerint a télen Lengyelországba került Vallejo szerződésében kétéves hosszabbításí opció is szerepelt, ennek ellenére nem hosszabbítja meg nyáron lejáró kontraktusát a Stal Mielec együttesénél.

Álex Vallejo a 2022/2023-as idény őszi felében 18 ciprusi bajnokin (1475 játékperc), valamint egy ciprusi kupamérkőzésen lépett pályára a Doxa Katokopias együttesének színeiben, majd ezt követően a télen a lengyel élvonalbeli Stal Mielec csapatához igazolt, ahol 14 lengyel bajnokin lépett pályára (867 játékperc). A Stal Mielec egyébként a 11. helyen zárt a 16 csapatos lengyel élvonalban.

Álex Vallejo (teljes nevén Alexander Vallejo Mínguez) 1992. január 16-án született Vitoria-Gasteiz nevű településen. A 191 cm magas, elsősorban védekező középpályásként, de belső védőként is bevethető jobblábas labdarúgó az Alavés együttesében kezdte pályafutását, majd fiatalon megjárta a Deportivo Alavés B, a Sestao River, illetve az RCD Mallorca B-csapatát is, majd ezt követően felkerült utóbbi együttes felnőtt keretéhez 2013 nyarán. 2017 júliusában a szintén spanyol Córdoba CF szerződtette, ahol két évet töltött el. 2019 nyarán távozott a Córdoba együttesétől a CF Fuenlabrada gárdájához, majd ezt követően 2020 januárjában szabadon igazolhatóvá vált. 2020 októberében aláírt az angol Championshipben (II.osztály) szereplő Huddersfield csapatához, ahol közel két évet töltött el. 2022 nyarán került a ciprusi Doxa Katokopias együtteséhez, azonban fél év után Lengyelországba, a Stal Mielechez igazolt. Piaci értékét 300 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2023 nyaráig volt érvényes a lengyel gárdánál, így szabadon igazolhatóként kerülhet leendő csapatához.

Pályafutása számokban:

Spanyol II.o: 79 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
Angol II.o (Championship): 21 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
Lengyel I.o: 14 mérkőzés
Ciprusi I.o: 18 mérkőzés
Spanyol III.o: 53 mérkőzés, 1 gól

A vimeo nevű videómegosztón egyébként van a játékosról egy 7 perces videóösszeállítás (spanyolországi időszakáról), amelyet videómegosztókról való letöltéssel foglalkozó honlapok segítségével könnyen le lehet menteni: Az összeállítást tartalmazó videó linkje (vimeo-ra történő bejelentkezés után bizonyára ott is megtekinthető):

https://vimeo.com/404685009

Kommentek

comments powered by Disqus