ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Abdoul Tapsoba a Loki helyett az Amienshez igazolt

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkAbdoul Tapsoba a Loki helyett az Amienshez igazolt

| Debreceni VSC

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A belga dhnet.be információi szerint a Standard Liége 19-szeres burkina fasoi válogatott csatárát három klub, köztük a a Debreceni VSC is szerette volna megszerezni a közelmúltban. Tapsoba a legutóbbi idény tavaszi szezonját kölcsönben a moldáv Sheriff Tiraspolnál töltötte, (bajnok és kupagyőztes lett) majd a kölcsönszerződés lejártával visszatért a Standardhoz. (A Sheriff 2 millió euróért végleg megszerezhette volna a játékost, de nem élt az opcióval.)

A burkina fasoi támadónak a következő lehetőségei voltak: Visszatér a Sheriff Tiraspolhoz, a Debreceni VSC-hez igazol, vagy a francia másodosztályú Amiens együtteséhez kerül. A támadó végül az Amiens kölcsönvételi ajánlatát fogadta el. (A lap szerint a francia klubnak 1,5 - 2 millió euró közötti vételi opciója lesz a játékosra.)

A 21 éves, 177 cm magas csatár a Sheriff színeiben pályára lépett a Konferencia Liga kieséses szakaszában is, idén tavasszal kezdőként kapott lehetőséget a Partizan Beograd és a francia OGC Nice elleni találkozókon. (A Partizant búcsúztatta a Sheriff, majd a Nizza ellen kiestek, Tapsoba szerezte a Sheriff egyetlen gólját a franciák elleni párharc során.)

Korábban a Standard Liége színeiben három mérkőzésen is lehetőséget kapott az Európa Liga csoportkörében a 2020/2021-es szezonban, a Benfica és a Lech Poznan ellen is betalált a kapuba.

Fiatal kora ellenére 41 belga I.osztályú találkozón lépett pályára, és 3 gólt, valamint 2 gólpasszt jegyzett ezeken a találkozókon.

Egy évvel ezelőtti összeállítás

Összeállítás Abdoul Tapsobáról

Kommentek

comments powered by Disqus
Abdoul Fessal Tapsoba, Standard Liége, Debreceni VSC, Sheriff Tiraspol, Amiens,